Засједао управни одбор ЛУ “Срна”: Акција лова на предаторе до краја године
5. децембра, 2019.
Позив србачким пољопривредницима за уговарање производње краставца корнишона
6. децембра, 2019.

Црвени крст организовао пријем за волонтере

У просторијама Црвеног крста Србац данас је организован пријем за двадесетак ученика основних и средњих школа који волонтирају у овој хуманитарној организацији.

Секретар Црвеног крста, Љиљана Билановић, рекла је да је дружење организовано у склопу обиљежавања Међународног дана волонтера који има за циљ да се активност волонтера и њихов рад учини видљивим на локалном нивоу.

„Зато смо и ми жељели да на овај датум искажемо захвалност својим волонтерима који помажући другима испољавају хуманост, солидарност и узајамност уз развијену одговорност за друштво у којем живе, без материјалне надокнаде“, рекла је Билановић.

Ниједна активност коју је ове године проводио србачки Црвени крст није прошла без ангажовања младих волонтерки, тринаестогодишње Саре Рацковић, ученице ОШ ”Јован Јовановић Змај” Србац и шеснаестогодишње Јоване Глумац, ученице другог разреда гимназије.

“Ја сам у рад Црвеног крста укључена од прошле године. Волим волонтирање зато што помажем на неки начин људима и околини, едукујемо се и учимо нове ствари. У сјећању ми је највише остала показна вјежба Црвеног крста на којој сам била маркирант, а била сам и волонтер у удружењу Цезар и све ми је то веома занимљиво”, рекла је Сара.

Јована Глумац каже да је члан Црвеног крста већ пет година а опредјелила ју је љубав према волонтирању, упознавању нових људи и стицању нових вјештина.

„Најљепше ми је било на такмичењима и кампу гдје сам упознала доста нових пријатеља“, каже Јована.

Пекара “Сунце” Србац је обезбиједила пецива којима су почашћени млади волонтери на данашњем пријему.

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 1985. године 5. децембар за Међународни дан волонтера, као подсјећање на дан када је 1970. године створен Програм УН за волонтере.

 

Comments are closed.