Подручни фудбалски савез Градишка: Милош Бркић предсједник а Бранко Граховац потпредсједник
4. јула, 2020.
Помоћ за осам ратних војних инвалида из Српца
6. јула, 2020.

Црвени крст наставља мисију хуманости која траје деценијама

Црвени крст Србац реализовао је у прошлој години све планиране програмске активности и остварио позитиван финансијски резултат, а тај тренд је настављен ове године и поред пандемије вируса корона, закључак је са данашње годишње скупштине ове организације која је одржана у сали Скупштине општине Србац.

Сједницом је руководио предсједник Вељко Kрејић а извјештај о раду и финансијском пословању у прошлој години поднијела је дугогодишњи секретар ове организације, Љиљана Билановић.

Она је истакла да су одржане три акције добровољног давања крви на које су се одазвала 193 даваоца а организовано је и дружење давалаца из цијеле србачке општине.

„Наши представници су путовали на разна такмичења на нивоу регије а организовали смо и акцију прикупљања помоћи за лијечење тешко обољеле дјевојчице Миље Малић. Поред тога смо у континуитету водили бригу о најугроженијем становништву“, рекла је Билановић којој је ово била опроштајна скупштина због одласка у пензију.

Према њеним ријечима, у протеклих 27 година Црвени крст је учествовао у изградњи двије куће и опремању бројних домаћинстава, набавци опреме за Дом здравља, те прикупљању око 100 хиљада KМ новчане помоћи за лијечење обољеле дјеце.

Предсједник Вељко Kрејић, похвалио је рад Црвеног крста у прошлој години а посебно залагање и рад Љиљане Билановић за коју је рекао да је савјесно и одговорно радила свој посао и да ће и након пензионисања остати да помаже као волонтер у складу са својим могућностима.

Усвојени су и други годишњи документи, извјештај Надзорног одбора и Програм рада за 2020. годину са малим измјенама због пандемије јер се неке активности неће моћи реализовати. Финансијски план за 2020. годину износи 55.000 KМ и очекује се да ће бити реализован.

„Акценат ће у овој години бити стављен на бригу о најугроженијим лицима због епидемиолошке ситуације изазване новим вирусом корона кроз свакодневни рад са волонтерима Црвеног крста који ће дијелити едукативни материјал и обилазити старачка домаћинства преко 60 година која су без примања и живе сами. Такође су у плану још двије акције добровољног давања крви до краја године“, рекао је нови секретар Игор Јовичић.

Данас су требале бити уручене захвалнице и признања заслужним појединцима који су годинама пружали подршку Црвеном крсту али је то пролонгирано због епидемиолошке ситуације.

За подршку у раду Црвеном крсту Србац захвалнице ће бити уручене предузећима “Тат-ком“ и “Хидрокоп“, Територијалној ватрогасној јединици Србац, Гордани Голић и Љиљани Билановић.

Сребрни знак Црвеног крста РС за дугогодишњу подршку Црвеном крсту добили су Милош Стојковић и Пекара “Сунце“.

 

 

Comments are closed.