Реконструкција зграде Центра за социјални рад у завршној фази
7. фебруара, 2019.
Почеле хидромасажне терапије у Извору, стигла донација фирме “Д-инвест”
8. фебруара, 2019.

Чланску карту библиотеке у склопу Савиндана добило 376 читалаца

Народна библиотека Србац од почетка нове календарске године учланила је преко 450 читалаца од чега је њих 376 добило чланску карту у склопу традиционалне акције учлањења поводом Савиндана. На овај начин до годишње чланске карте по цијени од 1 KМ највећим дијелом су дошли ученици основних и средњих школа и студенти, а међу читаоцима који су се учланили било је и доста радника и пензионера.

Директор библиотеке, Бранко Савановић, каже да је ове године повећан број читалаца који су искористили светосавску акцију учлањења јер их је прошле године било 343 док је ове године тај број повећан за 33.

Према његовим ријечима, у наредном периоду ће бити организоване акције бесплатних учлањења за дјецу са посебним потребама из удружења “Извор”, полазнике вртића “Наша радост” и прве разреде основних школа.

“Плаћања чланарине према одлуци нашег Управног одбора ослобођена су сва дјеца предшколског узраста као и породице погинулих бораца и инвалида рата, борци и социјално угрожене категорије”, рекао је Савановић.

Он додаје да ће у склопу Библиобуса бити организована посјета свим основним школама гдје ће ученици који нису искористили прилику да се учлане у склопу Савиндана, имати прилику да добију годишњу чланску карту по цијени од 2 KМ.

“Грађани свих узраста који се до сада нису учланили, имаће прилику да дођу до чланске карте по регуларним цијенама које су снижене у односу на претходне године. Одрасли ће учлањење плаћати 10KМ, ђаци, студенти и пензионери 5 KМ а иста цијена од 5 KМ важи и за колективна учлањења”, рекао је Савановић.

Он подсјећа да су бесплатном чланарином наградили најбоље одјељење Основне школе ,,Јован Јовановић Змај” Србац и најбоље одјељење Центра средњих школа ,,Петар Kочић” Србац.

У питању су ученици шестог три разреда са разредним старјешином Данијелом Лепир који су на крају првог полугодишта школске 2018/19. године имали најбољи просјек, и то 4.36.

Бесплатну чланску карту добили су и ученици другог два гимназије ЦСШ “Петар Kочић”, на челу са разредним старјешином Бојаном Ћирић Миладиновић који су у првом полугодишту имали најбољи просјек – 4.19. Ово одјељење је уједно одјељење са најмањим бројем изостанака у првом полугодишту.

Рекордан број учлањених читалаца остварен је прошле године и износио је 757 а у овој установи очекују да ће исти, или чак већи број, достићи и у овој години.

Народна библиотека Србац тренутно располаже са преко 29 хиљада књига. Радно вријеме је од 8 до 17 часова радним данима, а суботом од 8 до 12 часова.

У наредном периоду библиотека припрема неколико књижевних промоција, па ће тако у петак 22. фебруара у 18 часова гостовати професор уставног права Милан Благојевић, који је и судија бањалучког Окружног суда. Он ће Српчанима одржати предавање на тему “Сачувајмо Републику Српску”.

За сриједу 27. фебруара најављена је промоција књиге “Божићне приче” аутора Бранке Санчанин, која ће бити одржана у Банском двору у Бањалуци. Промоција је најављена за 19 часова.

Comments are closed.