Саниран локални пут у Жупском Разбоју у дужини од 800 метара
23. септембра, 2020.
Исидора Цвијетић и Живојин Сувајац побједници Државног првенства БиХ у спортским плесовима
23. септембра, 2020.

Чланови Извора боравили три дана на Јахорини

Чланови Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама ,,Извор“ Србац протеклог викенда били су на излету. Kако нас је информисала предсједница Удружења Мира Татић, чланови Извора су боравили су на Јахорини у хотелу ,,Бистрица“, а вријеме су искорисли за рекреацију и одмор.
Предсједница Удружења Мира Татић, каже да је на излет ишло 11 категорисане дјеце у пратњи по једног родитеља и три волонтера, и додаје да је све протекло у најбољем реду, те захваљује донаторима без чије помоћи не би могли реализоват излет.
,,Оваква дружења за нас много значе и желим да захавалим донаторима који су нам помогли да одемо на излет. Ишло нас је укупно 25 и све је протекло у најбољем реду, што је и најважније. Сви су задовољни садржајима, храном и смјештајем, тако да се надамо да ћемо и сљедеће године успјети да организујемо овакво нешто“, каже предсједница Удружења Мира Татић.
Излет је финансиран средствима прикупљеним на хманитарном концерту који су у фебруару одржали чланови породице Микић, затим средствима које сваког мјесеца уплаћује фирма Тат-ком, дио је обезбиједила Општина Србац, као и суграђанке Милица и Милијана Татић.
Дјеца су имала обезбијеђен превоз, ужину, освјежавајућа пића, оброке, смјештај, тако да родитељи нису имали никаквих трошкова током боравка на Јахорини. Члан Извора Дејан Ристић из Српца каже да је члан Удружења више од годину дана, гдје свирањем на хармоници употпуњује дружења и свечаности. На излетује је, каже, било лијепо и садржајно, а на њега је посебан утисак оставила вожња жичаром.
,,Ово је први тродневни излет који је организовао Извор. Цијели боравак нам је био испуњен разним садржајима, од вожње жичаром, бобом, посјете сувенирници, купања у базену, па до музичких вечери. Морам да захавлим предсједници Удружења Мири Татић, која је успјела све да организује и која је увијек ту за све наше чланове“ каже Ристић.
По повратку са Јахорине, чланови Извора су посјетили Сарајево, Стари град, а током боравка на планини стекли су пријатељство са чланицама Удружења жена ,,Бели анђео“ из Бијељине, од којих су добили позив за дружење у бањи Дворови.

Comments are closed.