Борачка организација по први пут учествује на градском турниру у Српцу
23. јула, 2021.
Прослава празника иконе Пресвете Богородице Тројеручице у недјељу у Осовици
23. јула, 2021.

„Ц.E.З.А.Р.“ уређује Партизанско гробље и Омладински парк у оквиру акције „Мисли зелено“

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” из Српца организоваће од 26. до 29. јула акцију „Мисли зелено“ у склопу истоимене омладинске иницијативе која ће бити финансијски подржана од Удружења “Генесис пројект” из Бањалуке.

Акцијом се жели указати на значај очувања животне средине а почеће у понедјељак 26. јула у 16.30 часова еколошком едукацијом у просторијама Цезара.

У уторак 27. јула извршиће се уређење Партизанског гробља у Српцу са почетком у 10 часова а сутрадан у исто вријеме заказана је и радна акција у Омладинском парку.

Завршни догађај и забава за све учеснике планирани су у четвртак 29. јула у 16.30 часова.

Извршни директор Цезара, Тања Шњегота, каже да екипу младих који су добили подршку за реализацију иницијативе “Мисли зелено” чини петочлана екипа младих од којих један број похађа основну школу, а дио је уписао средњу школу. То су: Сара Рацковић, Сашка Драгановић, Бранка Ђукић, Аница Алексић и Дајана Николић.

„Они су потпуно самостално осмислили иницијативу и припремили реализацију. Вјерујемо да ће млади и овај пут дати свој допринос уређењу локалне заједнице, са надом да ће све учесталије нарушавање престати“, рекла је Шњегота.

Ово је једна од двије иницијативе Цезара које ће бити финансијски подржане у оквиру пројекта “Сва лица активизма”, а друга ће бити оснивање веб портала који ће пружити све неопходне информације о активизму младима у Српцу.

Протеклих неколико мјесеци око 15 младих из Српца било је укључено у реализацију пројекта “Сва лица активизма”, кога је у истовремено у шест општина реализовало Удружење “Генесис пројект”.

Први дио пројекта подразумијевао је едукације и радионице које су се одвијале једном седмично у просторијама Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” и онлајн, а циљ ових активности био је развијање пројектних идеја којима ће се допринијети развоју локалне заједнице.

На завршном догађају у Петрову, 15. и 16. јула одржана је презентација укупно 23 пројектне идеје младих из свих шест општина, а 10 најбољих, међу којима су и двије пројектне идеје из Српца, добиле су и финансијску подршку за реализацију.

 

 

Comments are closed.