Саниран квар на цјевоводу у Повеличу, нормализована испорука воде
28. августа, 2020.
Чувају сјећање на 13 србачких цивила страдалих у славонској шуми Радиња
28. августа, 2020.

Цезар подијелио руксаке са школским прибором за 100 дјеце

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ данас је на градском тргу у Српцу озваничило завршетак хуманитарне акције „Буди ми пријатељ“ у склопу које је подијељено 100 руксака са школским прибором за дјецу из породица слабијег имовног стања и вишечланих породица.

Акција је трајала два мјесеца а средства су прикупљена путем теглица-касица које су биле постављене у око 40 продајних објеката широм општине.

„Поред бројних грађана који су дали донације, помогла нам је и Општина Србац а издвојили смо и дио властитих средстава тако да је укупно прикупљено нешто више од 1700 KМ. Успјели смо на овај начин припремити 100 дјеце за почетак школске године и растеретити кућни буџет за 59 породица“, рекла је извршни директор удружења Тања Шњегота.

Она је додала да је ово била најуспјешнија акција до сада чиме је на најљепши начин обиљежена десета јубиларна годишњица њиховог рада.

„Захваљујем се и Центру за социјални рад који је одрадио велики дио посла и сачинио списак дјеце којима смо уручили помоћ“, истакла је Шњегота.

Руксаке са школским прибором данас је добило и троје дјеце Љубице Глигорић из Српца која похађају пети и седми разред.

„дјеца су захвална на школском прибору и руксаку који ће им бити од користи у новој школској години. Неизвјесни смо како ће се настава одвијати због вируса корона, али надамо се да неће бити заражених и да се школа поново неће затварати“, рекла је Љубица.

Због мјера забране окупљања у групама већим од 50 лица, Цезар је данашњу акцију реализовао у неколико мањих група у различитим временским интервалима уз поштовање и других епидемиолошких мјера. 

 

Comments are closed.