Субјекти којима је дозвољен рад током првомајских празника
30. априла, 2020.
Списак правних лица и предузетника којима је забрањен рад у марту
4. маја, 2020.

Четврти случај корона вируса у србачкој општини, преминуо 48-огодишњи мушкарац

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је и четврти случај корона вируса а ради се о мушкарцу старости 48 година који је имао више хроничних обољења и који је преминуо 29. априла на Kлиници за инфективне болести Универзитетско-клиничког центра (УКЦ) Бања Лука.

Ради се о мушкарцу који је био онколошки пацијент и који је прије десетак дана хоспитализован на одјелу хематологије на УKЦ-у а затим отпуштен на кућно лијечење. Прије два дана, поново је хоспитализован на хематологији, након чега је смјештен на одјељење „Цовид 19“ гдје је јуче преминуо.

Сазнаје се да у протекла 24 часа није било других случајева заражених на подручју србачке општине, а сви тестови који су урађени били су негативни.

Тренутно се у кућној изолацији налази 14 особа, међу којима су највећим дијелом особе које су биле у контакту са раније зараженим лицима, те особе које су изашле из карантина. У карантину на Бардачи тренутно је смјештено девет лица а ради се углавном о нашим суграђанима који живе и раде у иностранству.

До данашњег дана издато је укупно 310 рјешења о кућној изолацији а извршено је и 1525 контрола, и осим ранија два случаја, сви суграђани су поштовали прописане мјере изолације.

Штаб за ванредне ситуације овом приликом још једном апелује на грађане да обавезно користе заштитна средства у виду маски и рукавица, дезинфикују своје животне и радне просторе, придржавају се мјера хигијене и поштују прописано растојање од два метра између других грађана.

Такође се замољавају грађани да поштују закључак о забрани кретања током првомајских празника, и то од од петка – 1. маја од 12.00 часова до суботе у 05.00 и суботе од 12.00 до недјеље у 05.00, те од недјеље у 12.00 до понедјељка у 05.00 часова.

Поручује се да опасност није ни близу прошла и да о томе свједочи пораст броја обољелих у Републици Српској у протекла два дана. Јуче је у Српској регистровано 59 а данас 53 нова случаја обољелих од корона вируса.

До сада је у Републици Српској потврђено 820 случајева вируса корона. Од посљедица Цовид 19 преминуле су 34 особе, а опоравила се 381 особа.

Comments are closed.