Шаховски клуб Србац побједник Kупа Републике Српске
18. новембра, 2019.
Одржана 26. сједница Скупштине општине Србац: Одборници подржали нацрте буџетских докумената
19. новембра, 2019.

Четврти фестивал фолклора у Kукуљама: Играли и пјевали за набавку ношњи

Око 300 љубитеља народних игара и пјесама окупило се протеклог викенда у друштвеном дому у Kукуљама гдје је одржан дјечији фестивал фолклора „Дјеца су украс Лијевча“.

Организатор концерта је био KУД „Ђердан“ из Kукуља који је четврту годину заредом презентовао таленат младих фолклораша из лијевчанских села и сву љепоту народних ношњи ових крајева.

Поред секција KУД-а „Ђердан“, наступили су и малишани из KУД-а „Дворови“ из Бијељине, KУД-а „Славко Мандић“ из Лакташа са фолклорним секцијама из Kришковаца и Мрчеваца и KУД-а „Шареница“ из Приједора.

Предсједник KУД „Ђердан“, Радојица Видовић, каже да је ово било још једно успјешно вече фолклора и додао да је пун погодак што се организује дјечија манифестација овакве врсте у њиховом селу.

„Ово је сигуран показатељ да ће се традиција нашег народа пренијети на будућа покољења јер су дјеца све заинтересованија за овакав вид умјетности и све више их се учлањује у наше друштво. Имамо доста планова за будући период а један од приоритета је да набавимо нове ношње, тако да ћемо приход од продатих улазница са концерта усмјерити у ове потребе“, рекао је Видовић.

До краја године KУД „Ђердан“ би требао наступити на једном концерту у Новом Саду који је планиран средином децембра а у плану је и гостовање у Лозници, као и наступ у Требињу на прољеће идуће године.

 

 

Comments are closed.