Асфалтиран паркинг и пут до поште и амбуланте у Kукуљама
10. октобра, 2019.
Пети дан Дјечије недјеље: Врапчићи одушевили србачке малишане
11. октобра, 2019.

Четврти дан Дјечије недјеље: Основци у посјети скупштини, вртић путовао код вршњака у Градишку

Четврти дан Дјечије недјеље протекао је у знаку посјете Дјечијег вртића „Наша радост“ предшколској установи „Лепа Радић“ из Градишке.

На пут у сусједну општину упутила су се 62 малишана из Српца који су се дружили у балон сали на Сењаку са вршњацима из Лакташа и Челинца.

Дружење су увеличала културно-умјетничка друштва „Kоловит“ и „Лепа Радић“ из Градишке.

Данас је организована и посјета скупштинској сали ученика петог три одјељења Основне школе ,,Јован Јовановић Змај“ Србац, на челу са наставницом Данијелом Антонић, гдје су их дочекали предсједник Скупштине општине Мирко Стојић и секретар Слађана Шкрбић.

Ученике су занимала разна питања, попут историје Српца, послова који се обављају у локалној администрацији и могућностима изградње бициклистичке стазе.

Дјеци је од стране представника скупштине скренута пажњу на обавезно пријављивање вршњачког насиља, при чему је истакнуто да на подручју наше општине нема оваквих случајева, али да је потребно превентивно дјеловати.

Прије повратка у школу, ученици су почашћени слаткишима и соковима.

У оквиру Дјечије недјеље, сутра ће бити организована позоришна представа у вртићу на тему дјечијих права, којој ће присуствовати и ученици првог разреда основне школе из Српца.

Потом ће од 12 часова у Дому културе бити одржан концерт дјечијег хора ,,Врапчићи“, а улаз је слободан. Организацију концерта помогли су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, Општина Србац и Центар за културу и спорт Србац.

 

 

Comments are closed.