Распоред вакцинације у Дому здравља од 23. до 27. августа
20. августа, 2021.
У Српцу девет нових случајева вируса корона
21. августа, 2021.

Четири нова случаја вируса корона у Српцу, укупно 57 позитивних

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још четири нова случаја вируса корона а сви узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о два мушкарца млађе и старије животне доби и двије жене средње и старије животне доби. Старија жена је због тежих симптома упућена на болничко лијечење а остали заражени немају израженије тегобе и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на територији србачке општине је 57 особа активно заражено вирусом корона а у изолацији се налазе 133 особе, од чега је њих 76 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској је сваког дана у порасту број новозаражених. Према извјештају Института за јавно здравство РС, у протекла 24 часа извршено је тестирање 420 лабораторијских узорака путем PCR теста а вирус корона потврђен је код 139 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 162 а на респиратору је 13 особа. Под здравственим надзором је 1271 особа.

Comments are closed.