​Почетак кампање 16 дана активизма борбе против насиља над женама
25. новембра, 2020.
Јесења системаска дератизација у Српцу од 3. до 8. децембра
27. новембра, 2020.

Четири нова случаја вируса корона у Српцу, једно лице преминуло

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су четири нова случаја вируса корона, а ради се о два мушкарца млађе и средње животне доби и једној млађој женској особи, који имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

За четврту обољелу особу још увијек нису стигли подаци србачком Дому здравља јер је тестирање рађено у једној од болничких установа у окружењу.

У истом периоду евидентиран је један смртни случај код особе из Српца која је била заражена вирусом корона, а која је имала низ придружених обољења. Према подацима из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, ради се о старијем мушкарцу који је био хоспитализован на Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном, на територији србачке општине се 86 лица налази у кућној изолацији, од чега је 26 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије заражено је 389 лица, од чега је оздравило 352 а 11 лица је преминуло.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације скрећу пажњу грађанима на актуелну епидемиолошку ситуацију која није нимало завидна и истичу да је неопходна максимална озбиљност у погледу поштовања прописаних мјера.

Да је слично стање и на републичком нивоу, свједочи позитиван тест на вирус корона код још 423 особе у Српској, а тестирана су 1024 лабораторијска узорка.

Према мјесту пребивалишта 101 особа је из Бањалуке, 54 из Бијељине, 36 из Требиња, 19 из Зворника, по 13 из Лакташа, Добоја и Теслића, 12 из Модриче, по 10 из Градишке, Кнежева, Прњавора и Хан Пијеска, по девет из Приједора, Фоче и Шамца, по шест из Вишеграда, Дервенте, Котор Вароша, Мркоњић Града и Угљевика, по пет из Пала, Сребренице и Шипова, по четири из Братунца, Брода, Козарске Дубице, Лопара, Лјубиња и Српца, по три из Билеће и Челинца, по двије из Власенице, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајево, Новог Града и Рогатице и по једна из Источног Дрвара, Калиновика, Крупе на Уни, Милића, Новог Горажда, Рудог, Сокоца, Станара, Чајнича и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 15 мушких и шест женских особа средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке и Бијељине, двије из Приједора и по једна особа из Вишеграда, Рогатице, Калиновика, Дервенте, Чајнича, Источне Илиџе, Пала, Братунца, Рибника, Српца, Петрова, Прњавора и Вукосавља.

До сада је у Републици Српској потврђено 28.978 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 962 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

Comments are closed.