Прекид у испоруци струје у Лепеници у четвртак 9. септембра
8. септембра, 2021.
Позив за упис у школу гитаре, виолине и клавира
9. септембра, 2021.

Четири нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су четири нова случаја вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о два мушкарца млађе, једном средње и једном старије животне доби, а сви имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, активно је позитивно 41 лице у Српцу а у кућној изолацији су 123 особе од чега је 82 било у контакту са зараженима.

Према најновијим подацима из Института за јавно здравство Републике Српске, у протекла 24 часа повећан је број заражених у Српској. Од тестираног 961 лабораторијског узорка путем PCR теста, вирус корона потврђен је код 471 особе а пријављено је 15 смртних случајева, међу којима нема особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 556 а на респиратору је 49 особа. Под здравственим надзором су 4163 особе.

Позивају се грађани да се вакцинишу и наредних дана у времену од 9 до 14 часова у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац, без претходног заказивања. Данас и сутра на распореду је прва доза и ревакцинација Синофарма док је у петак ревакцинација Фајзер вакцином.

Comments are closed.