Вртић уз епидемиолошке мјере прославио крсну славу Светог Николу
18. децембра, 2020.
Новчана помоћ за петоро дјеце из Српца од донатора из Аустрије
21. децембра, 2020.

Четири нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су четири нова случаја вируса корона а ради се о четири мушкарца средње животне доби, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Два мушкарца тестирана су у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске гдје су задржани на болничком лијечењу, а преостала двојица, која имају блаже симптоме, тестирани су у Дому здравља у Српцу и упућени у кућну изолацију.

Закључно са данашњим даном, у кућној изолацији се налази 78 лица са подручја србачке општине од чега је 13 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије евидентирано је 457 лица заражених новим вирусом од чега је оздравило 424 а преминуло 20 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује грађанима да због актуелне епидемиолошке ситуације предстојеће крсне славе прославе скромније, у кругу својих породица, ради заштите здравља. Такође се препоручује избјегавање свих већих јавних окупљања, уз поштовање других прописаних мјера надлежних институција.

У протекла 24 часа на територији Републике Српске регистровано је 208 новообољелих од вируса корона а тестиран је 861 лабораторијски узорак.

Према мјесту пребивалишта, 62 особе су из Бањалуке, 30 из Бијељине, 16 из Требиња, 14 из Добоја, по 13 из Зворника и Приједора, по шест особа је из Дервенте и Шамца, пет из Вишеграда, по четири из Модриче, Прњавора, Српца и Угљевика, те по три из Козарске Дубице, Теслића и Фоче.

По двије особе су из Братунца, Љубиња, Рибника и Челинца, а по једна је из Гацка, Доњег Жабара, Источне Илиџе, Котор Вароша, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града, Станара, Шековића и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о двије особе из Бања Луке, Шипова, Модриче и по једној особи из Прњавора, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Приједора, Бијељине, Невесиња, Добоја и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђенo 34.804 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 1.518* особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Comments are closed.