У вртићу обиљежена Лазарева субота – Врбица
23. априла, 2021.
Борачка организација подиже споменик преминулом борцу из Kорова
24. априла, 2021.

Четири нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа у србачкој општини забиљежена су четири нова случаја вируса корона која су утврђена PCR тестом, саопштио је Институт за јавно здравство Републике Српске.

У истом периоду, од тестираних 955 лабораторијских узорака у Републици Српској, нови вирус корона потврђен је код 263 особе.

Ради се о 127 мушких и 136 женских особа, од којих је 28 млађе, 144 средње и 91 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 67 особа је из Бањалуке, 46 из Бијељине, 15 из Добоја, по 12 из Зворника и Приједора, 11 из Теслића, десет из Дервенте, осам из Шамца, по седам особа из Мркоњић Града и Требиња, шест из Угљевика, пет из Билеће, по четири из Градишке, Kозарске Дубице, Kотор Вароша, Невесиња, Новог Града и Српца, по три из Вишеграда, Лакташа, Лопара, Модриче, Пала и Фоче, по двије особе из Источног Новог Сарајева, Петрова, Прњавора и Шековића и по једна особа је из Пелагићева, Рибника, Рогатице, Станара, Чајнича, Челинца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су три особе из Бања Луке, двије особе из Мркоњић Града и по једна особа из Добоја, Шамца, Дервенте, Градишке, Новог Горажда, Kнежева и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђено 60.738 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.234 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 41.799 особа, а тестирано је укупно 254.082 особе.

Comments are closed.