Обавјештење за грађане о поступку издавања еколошке дозволе фирми „WASMET BO“ из Српца
30. децембра, 2020.
Одборници Скупштине општине Србац усвојили најважније буџетске документе
30. децембра, 2020.

Четири младе Српчанке донирале хиљаду KМ за двије породице слабијег имовног стања

Четири најбоље пријатељице из Српца, од којих три живе и раде у иностранству: Валентина Динић (Беч), Гордана Јовановић (Фелдкирх), Теодора Санчанин (Београд) и Ана Голић, која је у Бањалуци, одлучиле су да поводом предстојећих празника обрадују двије породице слабог имовног стања поклон-донацијом у вриједности од 1.000 KМ.

У сарадњи са Центром за социјални рад, у којем Теодора Санчанин обавља функцију члана Управног одбора, сазнале су да је помоћ у дјечијој одјећи и обући, храни, као и средствима за личну и кућну хигијену неопходна породици Милана и Иванке Брковић из Жупског Разбоја, који имају двоје, те породици Дарија и Виде Јареб из Kладара, који имају петоро дјеце, од којих је најмлађе десетомјесечна беба.

Данас су им уручени поклон-пакети, а њиховој радости није било краја.

Сва ова дјеца су, поред топлих зимских јакни и ципела, тренерки, мајица, те одјеће и обуће за бебу, од дародавки такође добили сликовнице и новогодишње пакетиће. Њиховим су родитељима уручене веће количине брашна, уља, млијека, те богати пакети прехрамбених производа и других кућних потрепштина.

Сазнавши за ову хуману акцију, фирма „Фарстар Огис Медикал“ из Српца се радо укључила, те породицама Брковић и Јареб донирала вриједна паковања заштитних маски, неопходних у борби против вируса корона.

У допису који је Теодора Санчанин доставила Центру за социјални рад и породицама које су добиле донацију, између осталог стоји:

„У нади да ћемо обрадовати оне који имају мање него што је потребно за срећно дјетињство, пружамо вам нашу помоћ. Kао четири најбоље пријатељице, које немају прилику да често буду на окупу, желимо да покажемо овим гестом снагу заједничких дјела која говоре о блискости међу људима и пркосе даљини. Иако не живимо у родном граду, никад нећемо заборавити наше људе и нашу дјецу. Шаљемо срдачне поздраве породицама Брковић и Јареб са жељом да ову тешку годину оставимо што прије иза нас. Срећне новогодишње и божићне празнике желе вам Валентина Динић из Беча, Гордана Јовановић из Фелдкирха, Ана Голић из Бањалуке и Теодора Санчанин из Београда“, наводи се у допису.

 

Comments are closed.