Утврђен коначан програм свечаности поводом Дана и крсне славе општине Србац
30. септембра, 2021.
У претпродаји књига Жељка Бабића о србачкој Слоги и развоју фудбала у Српцу
1. октобра, 2021.

Четири медаље за Стапарске витезове на карате купу у Приједору

Чланови Kарате клуба „Стапарски витезови“ из Разбоја протеклог викенда су узели учешће на интернационалном карате турниру „Shodan kup“ који је одржан у Приједору, гдје су остварили запажене резултате.

Тренер клуба Данијел Дринић каже да је учешће узело око 350 такмичара из 31 клуба из три државе, а њихови каратисти освојили су четири медаље. Александра Гаврановић, Анастасија Гаврановић и Марко Дринић су освојили бронзу у катама појединачно, док је Марко у борбама појединачно за узраст од 9 до 10 година освојио друго мјесто.

„Ово је било прво такмичење након дуже паузе током љета, тако да је то био испит који смо успјешно положили. Задовољни смо постигнутим успјехом, јер је конкуренција била заиста јака. Такође, могу рећи да је ово био и улазак у такмичарски дио, да видимо колико смо спремни за државно првенство које нас 3. октобра чека у Зеници“, рекао је Дринић.

Kарате клуб „Стапарски витезови“ постоји од 2011. године, а тренинзи се одвијају два пута седмично у фискултурној сали Основне школе ,,Доситеј Обрадовић“ Разбој, сриједом у 20 часова и недјељом у 17.30 часова.

Дринић каже да тренутно, због вируса корона, имају око 20 полазника, а због дјеце која наставу похађају у двије смјене и долазе из сусједних општина нису у могућности да тренинге организују раније.

„У наредном периоду, у плану је упис нових чланова, а овом приликом желим да истакнем да су тренинзи бесплатни до стицања првог појаса. То је довољно времена да дјеца и родитељи процијене да ли су борилачке вјештине њихов прави избор и да одлуче да ли желе да наставе са тренинзима“, рекао је Дринић.

Он је додао да су од ове године при упису обавезни љекарско увјерење и осигурање дјеце у клубу, чиме се достиже додатна озбиљност у раду.

Kарате клуб „Стапарски витезови“ је уписан у Омладински регистар Министарства породице, омладине и спорта, чиме се отварају неке нове могућности и реализација разних пројеката.

„Ове године смо успјели да у школском дворишту у Разбоју поставимо теретану на отвореном, а у наредном периоду у плану је одржавање семинара који ће обухватати карате тренинге, едукацију из области правилне исхране дјеце и предавање полицијских службеника о асоцијалним појавама у друштву“, рекао је Дринић.

Он позива родитеље да дјецу упишу на тренинге било ког спорта, јер, како каже, свака физичка активност је корисна за њихов развој.

„Kада су у питању борилачке вјештине, предност је у томе што је ту потребна посебна дисциплина, кроз коју дјеца подижу ниво концентрације, јачају дух и тијело, што им је од великог значаја током одрастања“, закључује Дринић.

 

 

Comments are closed.