Вечерас молебан у храмовима у Српцу и Каоцима
13. јануара, 2022.
Епидемиолошка ситуација све тежа: За два дана још 72 новозаражених у Српцу
13. јануара, 2022.

Честитка начелника и предсједника поводом православне Нове године

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су честитку свим грађанима православне вјероисповијести који прослављају Нову годину по јулијанском календару са жељом да је проведу у породичном окружењу испуњени љубављу, срећом и добротом.

У честитки се наводи да овај празник не дочекујемо у најугоднијем расположењу јер смо свједоци погоршања епидемиолошке ситуације и наглог пораста броја заражених вирусом корона, како у Српцу тако и у Републици Српској, због чега се апелује грађанима на савјесно и одговорно понашање како бисмо смањили ширење пандемије и сачували животе најмилијих.

“Наша највећа жеља је да Вам празнични дани донесу добро здравље а свима нама потребну снагу да превладамо тешкоће са којима смо се суочавали у претходном периоду. Уз херојски ангажман наших здравствених радника који се свим силама боре против ове пошасти и уз поштовање епидемиолошких мјера, не сумњамо да ћемо у томе и успјети.

Православна нова година је дио нашег нашег колективног идентитета и чини нас посебним и јединственим у свијету. Овај празник се светкује и као Мали Божић, а наши вјерници уједно прослављају и празник Светог Василија Великог, као заштитника својих домова, па овом приликом свима њима честитамо крсну славу.

Желимо да се љепота и радост предстојећих празника шири не само међу православним вјерницима, већ и међу свим људима добре воље, без обзира на вјерску или националну припадност. Поштујмо различитости међу људима и цијенимо прије свега људске и моралне особине код сваког појединца. јер је то главни предуслов за заједнички живот на овим просторима.

Нека вас срећа прати током цијеле 2022. године и нека вам буде испуњена сваким добром и напретком на личном, породичном и професионалном плану”, наводи се у заједничкој честитки.

Comments are closed.