Молебан у храму Васкрсења Господњег поводом Православне нове године
12. јануара, 2020.
Миленијум покреће нове креативно-едукативне радионице
13. јануара, 2020.

Честитке начелника и предсједника поводом Православне нове године

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитку свим вјерницима православне вјероисповијести који прослављају Нову годину по јулијанском календару са жељом да овај празник проведу у породичном окружењу испуњени љубављу, срећом и добротом.

У својој честитки начелник Млађан Драгосављевић подсјећа да Нову годину вечерас дочекују сви хришћани српске, руске, грузијске и неколико малих православних цркава, затим васељенска, јерусалимска, антиохијска и александријска патријаршија и сви светогорски манастири.

“Православна нова година прославља се са великом радошћу јер је то дио нашег нашег колективног идентитета и чини нас посебним и јединственим у свијету.

Зато желим да срећу и радост поводом доласка Нове године подијелите не само међу православним вјерницима, већ и са свим људима добре воље, без обзира на вјерску или националну припадност, да поштујемо различитости међу људима и да цијенимо прије свега људске и моралне особине код сваког појединца. јер је то главни предуслов за заједнички живот на овим просторима.

Нека вас срећа прати током цијеле 2020. године и нека вам буде испуњена сваким добром и напретком на личном, породичном и професионалном плану”, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић пожелио је да предстојећа 2020. година буде још боља од претходне и донесе пуно радости, среће, здравља и просперитета.

“Нека нам овај празник, који се у нашем народу светкује и као Мали Божић, протекне у миру и јединству, уз поштовање свих православних обичаја и традиције нашег народа.

Један број наших вјерника уједно прославља и празник Светог Василија Великог, као заштитника својих домова, па овом приликом желим да крсну славу проведете у миру и срећи, окружени пажњом и љубављу породице и драгих пријатеља.

Нека Вам је срећна и Богом благословена Нова 2020. година”, каже се у честитки предсједника Мирка Стојића.

Comments are closed.