Окончана и друга фаза пројекта развоја пластеничке производње у Српцу
1. јула, 2021.
Умјетници из пет земаља стварају у Бардачи, колонију посјетили и представници Општинске управе
1. јула, 2021.

Центар за културу и спорт Србац: Kултурни живот и санациони радови не стају ни током пандемије

И поред бројних проблема изазваних пандемијом вируса корона, Центар за културу и спорт из Српца прошлу годину је завршио са позитивним пословањем а ове године предвиђена је већа финансијска подршка из општинског буџета за одвијање културних садржаја.

Директор Центра, Радован Митраковић, каже да је пандемија у 2020. години одгодила бројна културна догађања, али је повољнија епидемиолошка ситуација омогућила да се од јануара до јуна ове године одржи чак девет изложби слика и неколико представа умјетника из региона.

„Прошле године нисмо имали могућност ни да одржимо бардачку колонију у стандардном облику, већ су умјетници сликали из својих домова, а на наше велико задовољство, ове године смо успјели окупити 14 сликара из пет земаља који ће на Бардачи стварати до 4. јула када је планирана завршна изложба, док ће стална поставка радова са овогодишње колоније бити омогућена љубитељима ликовне умјетности од септембра у Дому културе“, рекао је Митраковић.

Период пандемије искористили су како би извршили неке санационе радове у Дому културе и Спортској дворани „9. јануар“, што ће значајно побољшати услове рада запосленима, али и угођај посјетиоцима ових установа.

„Завршили смо реконструкцију крова на Дому културе и урадили комплетну санацију водоводне мреже у овом објекту. Уредили смо мини галерију и у потпуности освјежили изглед Дома културе, што је итекако видљиво свима који нам дођу у посјету. У току су и завршни радови у дворани на санацији одређених недостатака, што ће такође допринијети њеном квалитетнијем функционисању. Дворана је протеклих мјесеци била на услузи медицинским радницима и нашим грађанима који су овдје проводили процес вакцинације против вируса корона“, рекао је Митраковић.

Он је изразио задовољство што је локални парламент усвојио извјештај о раду Центра за прошлу годину који је добио позитивну оцјену, као и програм рада за ову годину, чиме је дат „вјетар у леђа“ овој установи да креира још квалитетније културне садржаје у нашој локалној заједници.

 

Comments are closed.