Удружење Извор прославило Савиндан
27. јануара, 2020.
Радно време
27. јануара, 2020.

Центар средњих школа „Петар Kочић“ обиљежио празник Светог Саве

Центар средњих школа „Петар Kочић“ данас је обиљежио школску славу, Светог Саву, славским ручком којем су присуствовали садашњи и бивши радници школе и други гости.

Славски обред обавили су свештеници Жељко Сарић, Петко Вуковић и Александар Kустурић након чега је директор Центра, Миленко Живанић, говорио о лику и дјелу првог српског светитеља и просвјетитеља и његовом значају за српски народ.

“Свети Сава је утемељивач нашег идентитета и постојања, увео нас је у ред хришћанских народа, организовао нас је као цркву и као народ. Постао је симбол српске нације и за све што је учинио у оплемењивању српске народне душе дугујемо му велику захвалност”, рекао је Живанић.

Он је додао да је значај Светог Саве тако велики да се с правом може рећи да је он камен темељац на коме је српски народ зидао и изграђивао своју културу.

Живанић се захвалио на присуству свештеницима, представницима локалне власти, потпредсједнику Народне скупштине РС Милану Петковићу, директору Завода за уџбенике и наставна средства РС Бојану Ђенићу, директорима јавних предузећа, пензионисаним и запосленим радницима, члановима Школског одбора, Савјета родитеља, Савјета ученика и ученицима вуковцима.

Он је посебно похвалио 10 ученика “вуковаца“, и то из првог разреда Јовану Вујичић, Сузану Стојковић и Сару Гужвић, затим ученика другог разреда Бранислава Зрнића, ученике трећих разреда Дејана Смиљанића, Надежду Гаврић, Марка Миљевића, Сању Гачић и Сару Жујић и ученицу четвртог разреда Владану Kрагуљ.

Посебне честитке и поклоне уручио је радницама Младени Брајић и Свјетлани Лепир које су напуниле 20 година радног стажа а затим је говорио о наставку радова на санацији школе.

„Доласком топлијег времена услиједиће радови на замјени столарије и постављању нове фасаде са термоизолацијом“, рекао је Живанић и додао да вриједност радова износи око миллион марака.

Велику захвалност за наставак радова на адаптацији школе упутио је начелнику Млађану Драгосављевићу и министру за просторно уређење, грађевинраство и екологију РС Сребренки Голић.

Средњошколски центар у Српцу почео је обиљежавање Савиндана још у петак 24. јануара када је у холу школе одржан пригодан програм у част Светог Саве.

 

 

Comments are closed.