Прослава 130 година храма Светог пророка Илије у недјељу 17. октобра
30. септембра, 2021.
Четири нова случаја вируса корона у Српцу
30. септембра, 2021.

„Ц.Е.З.А.Р.“ успоставио мост сарадње са младима из Травника и Сарајева

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца развило је партнерску сарадњу са младима из Травника и Сарајева кроз пројекат “Youth Corners of Trust and Peace” који се реализује у оквиру homestay програма финансираног путем Амбасаде САД-а у Босни и Херцеговини.

Пројекат има за циљ стварање трајних веза пријатељства, разумијевања и сарадње међу младима различите националности из ове три локалне заједнице. Партнери на пројекту су Центар за едукацију младих из Травника и Вијеће младих Опћине Стари Град Сарајево.

Прва фаза пројекта реализована је почетком 2020. године, када су млади из Српца угостили око 20 младих из Травника и Сарајева, након чега је услиједила посјета Травнику и Влашићу.

Посјета Сарајеву је пролонгирана усљед пандемије корона вируса, а крајем 2020. године реализована је нова фаза пројекта – уређење омладинских кутака у Сарајеву и Травнику, по узору на Омладински парк, који је уређен у оквиру пројектних активности Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” у Српцу.

У првој половини 2021. године млади из Српца, Травника и Сарајева посветили су се заштити животне средине, те су кроз многе активности заједно обиљежили неколико битних датума: Дан планете Земље (21.04.), Међународни дан биодиверзитета (22.05.), као и Свјетски дан заштите животне средине (05.06.).

Организоване су ликовно – еколошке колоније и уличне акције у све три локалне заједнице, те снимљен кратки активистички филм.

Филм можете погледати ОВДЈЕ.

 

Comments are closed.