Почиње обиљежавање Дјечије недјеље у Српцу
4. октобра, 2020.
Србачка парохија прикупља средства за подизање споменика Мари Винчић
5. октобра, 2020.

„Ц.Е.З.А.Р.“ уредио зелену површину у центру Српца за дружење младих

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ уредило је нови кутак за одмор, дружење и рекреацију у Српцу. У питању је зелена површина иза стадиона за мале спортове у Српцу, који је након радне акције србачких волонтера добио нови сјај.

„Имајући у виду добру праксу коју Цезар има у изградњи и уређењу паркова, у оквиру пројекта “Идемо да (г)радимо” одлучили смо да уредимо још једну зелену површину. Набавили смо и поставили бетонски сто са клупама, поред тога још три клупе, те двије канте за одлагање отпада. Такође, наши волонтери су офарбали и металну конструкцију справа за вјежбање”, рекла је координатор пројекта Јована Јанковић.

Она је додала да је Србац на овај начин добио још један кутак за одмор и рекреацију у строгом центру града, а Цезар простор за одржавање неких од активности.

Пројекат „Идемо да (г)радимо“ финансијски је подржала Општина Србац, након расписаног конкурса за финансирање омладинских пројеката путем неформалних група.

Испред удружења „Ц.Е.З.А.Р.“ апликацију за средства за уређење овог парка поднијела је неформална група у чијем су саставу чланови удружења: Јована Јанковић, Љубиша Поповић и Владан Јанковић.

Ово је трећа парковска површина коју Цезар уређује, а у току сљедеће седмице планиран је и завршетак радова у омладинском парку, уз интензивне радове у градском парку.

Замољавају се грађани да чувају парковску имовину, цијенећи рад младих суграђана.

 

Comments are closed.