Подручна лига Градишка: Kозара савладала Млади Kрајишник и избила на прву позицију
23. априла, 2019.
Одржани концерти за памћење, Ножичани подржали реконструкцију друштвеног дома
23. априла, 2019.

„Ц.Е.З.А.Р.“ уредио Омладински парк и обиљежио Дан планете земље

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца организовало је у понедјељак 22. априла радну акцију у Омладинском парку на Болничком брду у Српцу чиме је обиљежен Дан планете земље, као међународни дан који се од 1992. године обиљежава у више од 150 земаља свијета са циљем да људе подсјети у каквом је стању природа наше планете и уједно укаже на проблеме екосистема.

Волонтери Цезара поставили су заштитну ограду за кошаркашко игралиште коју је донирао наш суграђанин Милорад Којић заједно са фирмом “МПМ – Машинска прерада метала”, а затим офарбали надстрешницу коју је донирала фирма „Тат-Ком“ из Српца, чиме је Омладински парк добио коначан изглед.

Осим ових активности, волонтери су заједно са полазницима креативних радионица “Мали креативци” офарбали клупице, посадили цвијеће и дрвеће и покупили смеће и траву, чиме су додатно уљепшали парк. 

“Малишани су такође научили да је очување наше планете јако битно, будући да другу немамо, и заједно са осталом радном екипом послали су веома важну поруку да је потребно само мало труда и рада, али и ентузијазма, ако желимо да постигнемо запажене резултате и остваримо велике ствари, а једна од њих је свакако и сама идеја Омладинског парка”, рекла је извршни директор удружења Тања Шњегота. 

Дружење је завршено игром и задовољством са свих страна, уз обећање да ће се овакве акције и даље обављати и да парк неће бити заборављен.

“Веома смо захвални нашим донаторима, као и нашим волонтерима. Такође, упућујемо апел свим корисницима Омладинског парка, а нарочито становницима Болничког брда, да чувају наш парк, јер је од непроцјењиве вриједности и да га одржавају, како би што више дјеце и младих могло да ужива у свим његовим садржајима”, додала је Шњегота. 

„Ц.Е.З.А.Р.“ је почетком октобра прошле године свечано отворио Омладински парк који располаже великим бројем играчки и справа за рекреацију дјеце и младих, попут клацкалица, љуљашки, стола за стони тенис, теретану на отвореном и друге забавне садржаје.

Пројекат изградње парка под радним називом „Активно љето“ реализован је у склопу програма Омладинске банке Србац као један од 10 пројеката младих у прошлој години кога су финансирали Фондација „Мозаик“ и Општина Србац која је обезбиједила парцелу површине 455 квадрата за изградњу парка. Помоћ у адаптацији новог простора за младе пружила је и Фондација „СХЛ“, као и велики број донатора и мјештана.

За ангажман у омладинском развоју, а нарочито у изградњи Омладинског парка удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ је у октобру прошле године на свечаној академији поводом Дана и крсне славе општине Србац добило Захвалницу општине.

 

 

Comments are closed.