Бесплатно тестирање студената на вирус корона у суботу 30. маја у Српцу
27. маја, 2020.
Министар Сташа Kошарац у Српцу: Перутнина ускоро на тржишту Европске Уније
27. маја, 2020.

„Ц.Е.З.А.Р.“ ради на промоцији туризма кроз 3Д натписе Српца

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ кренуће ускоро у реализацију пројекта под називом „Волим Србац“ у склопу којег ће на неколико локација у Српцу бити постављени 3Д натписи са циљем уљепшавања и веће туристичке препознатљивости наше општине.

Уговор о реализацији овог пројекта данас је потписала извршни директор удружења Тања Шњегота са директором програма Омладинске банке Жељком Пауковићем. Вриједност овог пројекта износи 2250 KМ од чега ће Фондација Мозаик обезбиједити 1500 KМ док ће остатак издвојити удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ и донатори – Oпштина Србац и Ненад Срдић из Српца.

Директорица Цезара, Тања Шњегота, каже да ће на овај начин општина Србац постати препознатљива на мапи туристичке понуде региона а укључивањем великог броја волонтера утицаће се на развој активизма код младих.

„Одлучили смо дати свој допринос развоју туризма и поставити 3Д натписе на неколико локација у нашој општини, које би постале туристички препознатљиве. Наш првобитни план је да то буду локације у ужем градском језгру, попут омладинског и градског парка и центра града. Ускоро бисмо требали контактирати фирме које врше 3Д производњу, те уговорити најповољније понуде за наш пројекат“, рекла је Шњегота.

Постављање натписа је оквирно планирано у августу, а паралелно с тим одвијаће се онлајн кампања #volim srbac којом ће се промовисати пројекат и привући туристи.

„Уз помоћ волонтера из основних и средњих школа, и других који су регистровани у бази нашег Локалног волонтерског сервиса, правићемо фотографије ових натписа, које ћемо дијелити на друштвеним мрежама, те ћемо путем онлајн кампање привући многе грађане наше општине да посјете ове локације. Након тога ће наша прича привући и људе из региона“, истакла је Шњегота.

Она је додала да ће волонтери бити задужени и за припрему терена за постављање натписа, фарбање слова и помоћ приликом њиховог постављања.

„Овим пројектом Србац ће добити модерну ноту, будући да се 3Д натписи налазе и у многим познатим свјетским градовима. Додатна вриједност огледа се прије свега у бесплатној промоцији пројекта и Српца, која ће несумњиво утицати на развој туризма. Такође, вриједност се огледа и у томе што ће ово бити први пројекат оваквог типа, а реализоваће га омладина“, нагласила је Шњегота.

Пројекат „Волим Србац“ добио је подршку за финансирање кроз кампању Омладинске банке БиХ код Фондације Мозаик. Претходно је било организовано онлајн гласање на порталу lonac.pro које је трајало до 14. маја а захваљујући броју добијених гласова, „Ц.Е.З.А.Р.“ је добио могућност да оствари своје идеје кроз овај пројекат.

Comments are closed.