Одали почаст погинулим борцима из Разбоја Љевчанског
22. јула, 2019.
Стигла средства за санацију крова Дома здравља уз помоћ Владе РС и Општине Србац
23. јула, 2019.

„Ц.Е.З.А.Р.“ организује хуманитарну акцију и турнир у стоном тенису

Удружење гтрађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца покренуло је хуманитарну акцију „Буди ми пријатељ“ са циљем прикупљања помоћи за полазак у нову школску годину ученицима слабијег имовинског стања. Хуманитарна акција се спроводи до 17. августа путем теглица – касица, које су распоређене у великом броју трговинских радњи у нашој општини.

Ова хуманитарна акција је успјешно спровођена у периоду од 2010. до 2015. године, када је неколико стотина србачких ученика добило пакете помоћи.

Теглице-касице могу се наћи на сљедећим мјестима: Фрукта трејд, Мане комерц (самопослуга, драгстор, робна кућа, те продавнице у Kукуљама, Ситнешима и Kаоцима), Дијана текстил, маркет Фортуна, С.Т.Р. “Савић”, Пекара “Сунце”, Роштиљница код Харе, Апотека “Др Голић”, Цвјећара “Синиша”, Продавница Перутнина Птуј, С.Т.Р. “Мадона”, Kонзум Србац и Разбој, Д.О.О. “Огимил”, Месница “Векић”, Јела Павковић, Д.О.О. “Стојковић”, Пекотека “Кви-Кви”, Трговина “Избор”, Маркет “АДС”, Грађевински материјали “Kућица”.

Такође, једна теглица се налази и у просторијама овог удружења, а заинтересовани донатори могу да пруже подршку и кроз материјалне донације – школски прибор.

Након прикупљања новчаних средстава, удружење ће у сарадњи са Центром за социјални рад формирати списак ученика који ће бити обрадовани пред полазак у школу, након чега ће услиједити подјела пакета.

„Ц.Е.З.А.Р.“ такође организује љетни турнир у стоном тенису који ће се одржати у петак, 26. јула. Пријава је бесплатна за млађе категорије, док је за категорију одраслих симболичних 5 KМ.

Своје учешће можете пријавити на број телефона 065 816 107, преко профила удружења на друштвеним мрежама или лично у просторијама удружења. Пријава је могућа до дана одржавања турнира који ће се одвијати на зеленој површини кафића Дом младих. Најбољи такмичари добиће пригодне награде.

Удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ узело је од 17. до 19. јула учешће на Kонференцији „Ерасмус + отвара врата“, која је одржана на Фрушкој гори у организацији Инжењера заштите животне средине из Новог Сада.

Kонференција је окупила 50 представника омладинских организација из шест балканских земаља и доносилаца одлука у Европској унији који имају одређени утицај на програм за младе а учесници су присуствовали панелима на теме учења мобилности појединаца, сарадње за иновацију и учење нових пракси и подршке реформи политике.

 

Comments are closed.