Завршено такмичење у Општинској фудбалској лиги
29. јуна, 2021.
Тринаести слет планинара на Мотајици у недјељу 11. јула
30. јуна, 2021.

“Ц.Е.З.А.Р.” кроз нови пројекат промовише развој бициклизма у Српцу

У Удружењу грађана ,,Ц.Е.З.А.Р.“ Србац у току је реализација пројекта под називом ,,Бицикл – вози, паркирај, природу сачувај“, који је финансијски подржан од Агенције за безбједност саобраћаја РС.

Директорица удружења Тања Шњегота рекла је да су пројектом жељели дати допринос промоцији здравог начин живота и подстакнути суграђане да користе бицикл као алтернативно еколошко средство.

„У складу с тим, едукацију за младе у градском парку су одржали наш пројектни тим, мастер саобраћаја Ненад Срдић и један од најактивнијих бициклиста у Српцу, Слободан Вучић. У име Агенције за безбједност саобраћаја, едукацији је присуствовао Милан Илић, а у циљу промоције пројекта, грађанима смо подијелили заштитну опрему“, рекла је 

Она је додала да је пројекат настављен и данас, постављањем паркиралишта за бицикле на шест локација у ужем градском језгру у Српцу и то два у дворишту ЦСШ ,,Петар Kочић“ Србац и по једно у дворишту ОШ ,,Јован Јовановић Змај“, градском парку, тргу и испред зграде Општине Србац. У наставку реализације пројекта планирана је кампања са мотивационим порукама пјешака и бициклиста као учесника у саобраћају.

Поред реализације пројекта, ових дана планирано је потписивање Меморандума о сарадњи са Центром средњих школа.

,,Удружење Цезар има вишегодишњу успјешну сарадњу са Центром средњих школа, а на овај начин ћемо ту сарадњу озваничити и бити у могућности да о разним темама едукујемо и ставимо на располагање наше ресурсе. Ова сарадња ће, надам се, бити на обострано задовољство и драго нам је што имамо прилику да званично сарађујемо са једном јавном установом“, рекла је Шњегота.

Директор Центра средњих школа Миленко Живани похвалио је ову активност Цезара и анганжман његових чланова на челу са директорицом, јер увијек имају занимљиве и корисне идеје.

“За неколико дана ћемо потписати Меморандум и надам се да ће то допринијети још успјешнијој сарадњи“, рекао је Живанић.

 

 

Comments are closed.