Цијела србачка општина без струје у недјељу 29. септембра
26. септембра, 2019.
Посјетили обољелу кћерку погинулог борца из Нове Веси и уручили помоћ
27. септембра, 2019.

„Ц.Е.З.А.Р.“ кренуо са уређењем градског парка у Српцу

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ почело је са уређењем градског парка у Српцу који се налази поред Дјечијег вртића „Наша радост“ и Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“.

Иницијатива уређења парка почела је још прошле године, након успјешног отварања Омладинског парка на Болничком брду. Удружење је ове године прошло два пројекта код Општине Србац у виду двије неформалне групе („Допринос развоју културе“ и „Уређење градског парка“) , као и пројекат „Сви у парк!“ код Фондације Мозаик у оквиру програма Омладинске банке.

Реализацију је подржала и Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини, и то захваљујући активацији Локалног тима Асоцијације из Српца.

Првом акцијом уређене су стазе у парку, а волонтери су направили и офарбали и намјештај од палета, чиме су указали на значај рециклаже. У току сљедеће седмице изградиће се позорница, чиме ће се дати велики допринос развоју културе, будући да ће на тај начин Србац добити могућност одржавања многих културних догађаја на отвореном.

Позивају се сви заинтересовани да се прикључе акцији, будући да тренутна средства којима располаже ово удружење задовољавају уређење само једног дијела парка. Реализација уређења парка се може подржати новчаним, али и материјалним донацијама.

Број жиро рачуна на који се могу извршити донације:
УГ „Ц.Е.З.А.Р.“ – Центар едукације за активни развој
5620108119577841 НЛБ банка

Додатне информације могу се добити на број телефона 065 816 107, а могу се контактирати чланови удружења и на e-mail: zdravosrbac@yahoo.com, или их посјетити у њиховим просторијама на адреси Здравка Челара број 29.

 

 

Comments are closed.