Резултати и табеле градског турнира у малом фудбалу
22. јула, 2021.
Борачка организација по први пут учествује на градском турниру у Српцу
23. јула, 2021.

„Ц.Е.З.А.Р.“ добио финансијску подршку за два нова пројекта

Протеклих неколико мјесеци око 15 младих из Српца било је укључено у реализацију пројекта „Сва лица активизма“, коga је у истовремено у шест општина реализовало Удружење „Genesis project“ из Бањалуке.

Први дио пројекта подразумијевао је едукације и радионице које су се одвијале једном седмично у просторијама Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ и онлајн, а циљ ових активности био је развијање пројектних идеја којима ће се допринијети развоју локалне заједнице.

На завршном догађају у Петрову, 15. и 16. јула одржана је презентација укупно 23 пројектне идеје младих из свих шест општина, а 10 најбољих, међу којима су и двије пројектне идеје из Српца, добиле су и финансијску подршку за реализацију.

Прва иницијатива која је подржана јесте иницијатива најмлађих волонтера УГ „Ц.Е.З.А.Р.“, којом се жели указати на значај очувања животне средине. „Мисли зелено“ је иницијатива која ће бити реализована сљедеће седмице, а подразумијева едукације о екологији и заштити животне средине, те радне акције уређења Партизанског гробља и Омладинског парка. Млади и овај пут желе да дају свој допринос уређењу локалне заједнице, са надом да ће све учесталије нарушавање престати.

Битно је истаћи да екипу младих који су добили подршку за реализацију иницијативе „Мисли зелено“ чине чланови који су у основној школи или су је тек завршили, те да су потпуно самостално осмислили иницијативу и припремили реализацију. У екипи су : Сара Рацковић, Сашка Драгановић, Бранка Ђукић, Аница Алексић и Дајана Николић.

Друга иницијатива која је у оквиру пројекта „Сва лица активизма“ подржана јесте иницијатива чланова УГ „Ц.Е.З.А.Р.“, која има за циљ оснивање веб портала који ће пружити све неопходне информације о активизму младимa у Српцу.

 

Comments are closed.