Два нова случаја вируса корона у Српцу у протекла два дана
13. септембра, 2020.
Турнир у стоном тенису у Српцу окупио 23 учесника
13. септембра, 2020.

„Ц.Е.З.А.Р.“ добио донацију од 7.950 KМ за уређење градског парка у Српцу

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ добило је подршку за реализацију још једног пројекта, којим ће се у потпуности завршити уређење градског парка у Српцу. У питању је пројекат „Млади у акцији“, који ће финансијски подржати Институт за развој младих „Kулт“ из Сарајева, кроз Ургентни фонд за локалне грађанске иницијативе.

Пројектни тим кога чине: Јована Јанковић, координатор пројекта и Тања Шњегота, извршни директор Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ присуствовао је прошле седмице свечаном потписивању уговора у просторијама Института Kулт у Сарајеву, чиме је озваничен почетак реализације пројекта.

„Овим пројектом Србац ће добити у потпуности уређену љетну позорницу, завршиће се уређење спортског терена у парку, а у плану је и садња дрвореда симболичног назива „Алеја волонтера“, уз завршно уређење дјечијег терена и постављање додатних клупица. Вриједност пројекта износи 7.950 KМ, а стигла је додатна и помоћ неколико донатора са подручја општине Србац“, рекла је извршни директор Тања Шњегота.

Истовремено уз уређење градског парка, почело је и уређење (рестаурација) Омладинског парка кроз пројекат „Уређење Омладинског парка“, а подршку за реализацију овог пројекта дала је Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини.

„Средства смо обезбиједили кроз „Социјални дан 2019.“ у чију су реализацију били укључени бројни привредни субјекти са подручја наше општине. Овим пројектом вратиће се сјај Омладинском парку, који је изграђен 2018. године на Болничком брду“, истакла је Шњегота.

Она додаје да је неформална група младих испред Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р“ добила подршку и за реализацију пројекта „Идемо да (г)радимо“, којим ће се уредити трећа парковска површина, која се налази иза стадиона за мале спортове у Српцу. Пројекат подразумијева фарбање елемената теретане на отвореном, те постављање клупица, столова и канти за смеће. Сви пројекти треба да буду реализовани до 30.11.2020. године.

„Вриједност свих пројеката је заиста велика, будући да су иницијатори и реализатори свих пројектних идеја управо млади људи са подручја наше општине.“, каже Шњегота.

 

 

Comments are closed.