У суботу Света тајна јелеосвећења у манастиру Осовица
7. децембра, 2021.
Борачка организација Србац учествовала у протестима испред Суда и Тужилаштва БиХ
8. децембра, 2021.

Бравари и заваривачи посјетили Kолектор и Територијалну ватрогасну јединицу

Бравари и заваривачи Центра средњих школа „Пeтар Kочић” Србац посјетили су предузеће Kолектор у Црнаји.

Обилазак у трајању од четири школска часа и превоз ученика организовао је професор Мирко Татић у склопу часова практичне наставе и наставне области која се односи на мјерне инструменте.

Уласком у Kолектор ученици су се прво упознали са директором и машинским инжењерима, који су их повели у обилазак комплетног процеса производње, укључујући и складиштење у магацинима и противпожарну заштиту.

Три инжењера су ученицима детаљно објаснила процес производње у погонима, а затим је за ученике организован доручак.

„Ученици су на редовним часовима веома заинтересовани за рад а одушевљени су посјетом Kолектору. Вјерујем да ће их ова посјета мотивисати да прошире знање и интересовање за даљи напредак. За похвалу је што су сви ученици из одјељења присуствовали обиласку, јер је ово било веома корисно искуство“, изјавио је професор Мирко Татић.

Ово је четврта посјета посјета србачких ученика Kолектору са професором Татићем у посљедњих неколико година.

Из управе фирме су нагласили да су веома задовољни сарадњом са школом, а нарочито их радује чињеница што су неки од ученика који су претходних година у склопу практичне наставе посјетили предузеће, сада запослени код њих.

Бравари и заваривачи су са професором Татићем посјетили и Територијалну ватрогасну јединицу Србац у склопу обраде наставних јединица противпожарне заштите. Том приликом организована је показна вјежба симулације гашења пожара, у којој је сваки ученик имао прилику да гаси пожар апаратима за гашење и користи ватрогасну заштитну опрему.

За ученике овог одјељења одобрене су стипендије Министарства просвјете и културе Републике Српске у мјесечном износу од 100 KМ. Поред стипендије, за ученике који су путници биће обезбијеђени и трошкови превоза. Право на додјелу стипендије и рефундирање трошкова превоза ученици су стекли на основу листе дефицитарних занимања коју је објавила Влада Републике Српске за за школску 2021/2022. годину.

 

Comments are closed.