Дружење “Раде кува гра’ “у Ножичком у недјељу 16. јуна
12. јуна, 2019.
Акција запрашивања комараца у Српцу у петак и суботу 14. и 15. јуна
12. јуна, 2019.

Бранко Савановић присуствовао скупштини Међународне федерације спортског плеса у Будимпешти

У Будимпешти је одржана Годишња скупштина WDSF-а (Међународна федерација спортског плеса) на којој је учествовала и делегација Савеза спортско-плесних клубова БиХ. Делегацију су чинили предсједник Савеза Бранко Савановић, који је предсједник и србачког Ритма, и делегат Сергеј Милиција.

На Скупштини су усвојени извјештаји свих комисија при WDSF-у и изабрани нови предсједник и нови спортски директор, који су једногласно добили повјерење свих делегата. За предсједника је изабран Shwan Tay из Сингапура, а нови спортски директор је Ненад Јефтић из Србије.

Делегати су упознати са планом и програмом рада WDSF-а за период од 2019. до 2023. и са измјенама и допунама Статута који је усклађен са потребама Међународног олимпијског комитета, јер је спортски плес и званично постао олимпијски спорт.

По ријечима Бранка Савановића, дефинисана су и нова такмичења, нови систем обрачуна резултата и начина суђења, као и низ других ствари којима се испуњавају нови услови, који су стављени пред WDSF.

,,Делегација Савеза спортско-плесних клубова БиХ, активно је учествовала у раду скупштине и сада је пред њима да у живот спроведу одлуке и закључке са овог засједања“, каже Савановић.

 

Comments are closed.