Православни вјерници у србачкој општини прославили Бадњи дан
6. јануара, 2019.
Обиљежавање Дана Републике у Српцу 9. јануара у 9.30 часова
8. јануара, 2019.

Божићном уранку у Српцу присуствовао велики број вјерника

Прослава најрадоснијег хришћанског празника Божића започела је јутрос светим литургијама које су организоване у православним храмовима широм србачке општине. Највећи број вјерника присуствовао је уранку у храму Васкрсења Господњег у Српцу гдје је божићну литургију служио протонамјесник Жељко Сарић уз саслужење свештеника Александра Kустурића и Петра Вуковића.

Многи вјерници су дошли како би се причестили и тако окончали вишенедјељни пост а уједно су запалили свијеће и помолили се за своје ближње.

Међу бројним вјерницима, божићном уранку је присуствовао и начелник општине Млађан Драгосављевић.

Прочитана је божићна посланица патријарха Иринеја након чега је протонамјесник Жељко Сарић упутио честитке свим вјерницима са жељом да их у овој години прати добро здравље и напредак на свим животним пољима. Он се захвалио свима који су помогли изградњу ове православне светиње и нагласио да је помоћ и даље добро дошла.

„Завршили смо израду иконостаса са иконама а сада је у плану да поставимо иконе по зидовима. У томе смо већ добили помоћ неколицине донатора али нам је и даље потребан одређен број икона, тако да сви они који желе у томе да нам помогну, могу да се пријаве као донатори. Након тога слиjeди вањско уређење храма и ако све буде текло по плану, надамо се да бисмо чин освећења могли обавити у другој половини године“, рекао је Сарић.

Након божићне литургије прослава овог великог хришћанског празника настављена је традиционалним божићним ручком и породичним окупљањима.

На сличан начин, најрадоснији хришћански празник прослављен је и у другим православним храмовима широм наше општине.

 

Comments are closed.