Манастир Осовица објавио распоред богослужења за божићне празнике
4. јануара, 2020.
Распоред богослужења у парохијама Стапари, Кукуље, Лепеница, Ножичко и Кобаш
5. јануара, 2020.

Божићна честитка начелника Млађана Драгосављевића и предсједника Мирка Стојића

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитку свим православним вјерницима који славе Божић по јулијанском календару.

У својој честитки, начелник Млађан Драгосављевић каже да овај велики празник сваке године проводимо окружени истинском пажњом и љубављу породице, пријатеља и драгих особа, уз које проналазимо духовни мир и јачамо своју вјеру.

“Љепота Божића управо јесте у породичном окупљању, даривању и дјечијој радости. Било да се налазе у родном крају или су расути широм свијета, Божић окупи све укућане на породичном огњишту који у топлини својих домова прослављају најрадоснији хришћански празник.

Са жељом да што чешће славимо овај и друге велике празнике у свом завичају и да нас сваке године буде све више, да нас послужи добро здравље и да влада слога и јединство међу људима свих вјера и нација, упућујем вам традиционални хришћански поздрав – Мир Божији, Христос се роди!”, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић каже да се Божић увијек прославља са великом радошћу међу нашим суграђанима, а нарочито међу младима који учествују у традиционалном пијукању и другим обичајима чиме се још од малих ногу упознају са исконским вриједностима наше вјере.

“Божић нам увијек доноси поруке разумијевања, солидарности и хуманости према ближњима и зато бих поручио свим грађанима да у складу са својим могућностима помогну људима око себе, нарочито старима, болеснима, немоћнима и сиромашнима, а ми као носиоци законодавне власти ћемо наставити да се кроз доношење важних одлука изборимо за њихова права и омогућимо им живот достојан човјека.

Упућујем вам искрене честитке у своје лично име и у име свих одборника Скупштине општине Србац уз традиционални хришћански поздрав – Мир Божији, Христос се роди!”, каже се у честитки предсједник Мирка Стојића.

Comments are closed.