Бравари и заваривачи посјетили Kолектор и Територијалну ватрогасну јединицу
7. децембра, 2021.
У Српцу један нови случај вируса корона
8. децембра, 2021.

Борачка организација Србац учествовала у протестима испред Суда и Тужилаштва БиХ

Испред правосудних институција БиХ у Сарајеву одржан је протест представника Републичке организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, заједно са осталим организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, на којем је исказано незадовољство радом ових институција при процесуирању ратних злочина почињених над Србима.

Девет невладиних организација из Републике Српске организовало је окупљање породица и протест испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ због двоструких стандарда у процесуирању ратних злочина и потпуног застоја у тражењу несталих Срба.

Борачка организација општине Србац узела је учешће у протестима пред Судом БиХ због поништавања пресуде ратном злочинцу генералу Сакибу Махмуљину команданту Трећег корпуса армије БиХ у чијем саставу је био и злогласни одред ”Ел муџахид” за злочине који су вршени под његовом командом на озренско-возућком ратишту.

Пуну подршку представницима Борачке организације Србац пред Судом БиХ пружио је и директор Центра за истраживање рата,ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Kојић.

Учесници протеста су најавили да ће се поново окупити, уколико се не изједначи однос према свим жртвама у Суду БиХ.

Comments are closed.