Уручена средства прикупљена на хуманитарном концерту, Извор и Kристијан Тадић добили 2012 KМ
4. фебруара, 2020.
Органи Борачке организације Србац планирају бројне активности у овој години
5. фебруара, 2020.

Борачка организација Србац осуђује подизање оптужнице против Миломира Савчића

Борачка организација општине Србац упутила је саопштење за јавност у којем најоштрије осуђује подизање оптужнице за наводне ратне злочине против генерала Миломира Савчића, предсједника Борачке организације Републике Српске.

Подизање оптужнице након скоро 25 година од престанка ратних дејстава на овим просторима је довољна чињеница да је ова оптужница лажна и да се са њом покушава и жели криминализовати цијела Војска Републике Српске.

Са друге стране, огромна већина ратних злочина над српским војницима и цивилима у протеклом рату уопште није предмет интересовања ових назови правосудних инсититуција у БиХ и сада је готово сигурно да за те злочине нико неће и одговарати. Примјера има заиста доста, а наводимо случај страдања бораца наше бригаде на озренско-возућком ратишту те злочина који су починили припадници тзв. Армије БиХ у сарадњи са страним плаћеницима из Одреда Ел муџахид, којом приликом су борци масакрирани ритуалним одсјецањем глава. За овај злочин још увијек нема процесуираних.

Суд БиХ је готово засигурно “изгубио компас“ јер је донио одлуку, односно забрану да генерал Савчић обавља дужност предсједника Борачке организације Републике Српске чиме је срушио ону светињу да нико није крив док му се у поштеном судском процесу та иста кривња и докаже.

Борачка организација општине Србац подржава одлуку и намјеру предсједника Савчића да пред правосудним органима БиХ одбрани истину и докаже своју невиност и часну улогу елитне јединице којом је командовао, а самим тим и цијеле Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

Тражимо од свих институција Републике Српске да пруже сву неопходну помоћ нашем предсједнику, како моралну, људску, тако и материјалну, јер је овај измишљени процес против њега у ствари и процес и покушај да се институције наше Републике криминализују и представе као злочиначке.

Истовремено, упућујемо апел свима да у овом тренутку искажемо јединство које нас је красило у одбрамбено-отаџбинском рату, у периоду стварања Републике Српске, јер нас историја учи и опомиње да нам је у јединству спас и будућност.

Comments are closed.