Првом дружењу Kоровчана одазвало се око 120 мјештана
30. августа, 2021.
Републички штаб продужио постојеће мјере до 13. септембра
30. августа, 2021.

Борачка организација се укључила у акцију изградње куће Драгану Стојковића из Ситнеша

Лепеничка парохија покренула је почетком априла ове године хуманитарну акцију под називом „Нови дом-нови почетак“ за изградњу куће породици Драгана Стојковића из Ситнеша.

Изливен је темељ и озидани зидови до друге плоче, а у жељи да помогну овој породици, представници Борачке организације општине Србац из свог текућег пословања и уштеде одлучили су да обезбиједе средства за цемент који је потребан за другу плочу.

“У жељи да помогнемо изградњу куће Стојковићима, уштедили смо дио средстава како бисмо дали скроман допринос наставку ове хуманитарне акције”, рекао је предсједник Борачке организације Горан Плотан.

Он је позвао све оне који су у могућности да се одазову и новчано помогну овој четворочланој породици, коју чине родитељи и двије малољетне ћерке.

Драган је незапослен и повремено ради за дневнице, супруга Нада је запослена у фирми Дијана текстил, док дјевојчице Сузана и Kатарина похађају основну школу. Тренутно живе у трошној кући, која је неусловна за живот, а по завршетку нове куће у њој ће живјети и Драганови родитељи Радован и Зора чија је кућа такође дотрајала.

Kако би се убрзали радови и кућа барем покрила до зиме, људи доброг срца средства могу директно уручити породици, затим у црквама лепеничке парохије у кутијама које су предвиђенe за то или путем уплате на жиро рачун: Сбербанк 567 353 5000 350 292, на име Драган Стојковић.

 

Comments are closed.