Општинска управа и донатори обукли центар Српца у ново рухо
26. марта, 2019.
Заказана Дјечија бициклијада у Српцу 21. априла у склопу међународне трке “Београд-Бања Лука”
27. марта, 2019.

Борачка организација општине Србац проводи изборе од 30. марта до 7. априла

Борачка организација општине Србац у току је припрема за провођење избора на свим нивоима организовања а право и обавезу да учествује у избору својих представника, како на мјесном, тако и на општинском нивоу, има 1921 члан ове организације.

Провођење избора дефинисано је Одлуком о расписивању и провођењу избора у Борачкој организацији општине Србац и Планом провођења избора. Оба документа су усвојена на сједници Скупштине Борачке организације општине Србац 14. фебруара ове године.

Избори у 22 Мјесне борачке организације одржаће се у периоду од 30. марта до 7. априла ове године.

Мјесне борачке организације ће изабрати своја руководства, предсједника Скупштине Мјесне борачке организације, Предсједништво Мјесне борачке организације, представнике-делегате у Скупштину Борачке организације општине Србац као и кандидате Мјесних борачких организација за избор Одбора породица погинулих и заробљених бораца и Одбора ратних војних инвалида.

Након завршетка избора у Мјесним борачким организацијама одржаће се и конститутивна сједница Скупштина борачке организације општине Србац која ће изабрати своја радна тијела, предсједника Скупштине, чланове Предсједништва Скупштине, Одборе породица погинулих и заробљених бораца и ратних војних инвалида, као и представнике-делегате Борачке организације општине Србац у Скупштину Борачке организације Републике Српске.

Рок за завршетак изборних активности је 10. мај 2019. године.

Kада су у питању избори у Мјесним борачким организацијама као и начин позивања и обавјештавања о сједницама, потребно је рећи да је Стручна служба Борачке организације општине Србац израдила појединачне позиве за све чланове организације.

Достављање позива до сваког члана је обавеза садашњих руководстава Мјесних борачких организација и ова активност је увелико у току. Ово је основни вид обавјештавања и позивања чланова Борачке организације на изборне сједнице у Мјесним борачким организацијама и може се слободно рећи да је Борачка организација општине Србац једна од ријетких организација овакве врсте у Републици Српској која је за сваког свог члана обезбиједила позив за изборни састанак.

Обавјештавање за изборне сједнице ће се вршити и постављањем јавних позива-плаката у свим Мјесним борачким организацијама, а распореди одржавања изборних сједница у Мјесним борачким организацијама ће се наћи и у електронским медијима, интернет страници Борачке организације општине Србац, Општине Србац и Радио Српца.

Предсједник Борачке организације Душко Митрић упућује позив свим члановима Борачке организације општине Србац да искористе своје право и обавезу да присуствују изборним сједницама у својим Мјесним борачким организацијама, да узму активно учешће у изборима и да изаберу најбоље представнике који ће их заступати и представљати у наредном мандатном периоду.

Руководство Борачке организације општине Србац ће заједно са запосленим у Стручној служби Борачке организације општине Србац присуствовати свим сједницама Мјесних борачких организација гдје ће пружити подршку и помоћ руководствима Мјесних борачких организација у провођењу изборних активности.

Избори у Мјесним борачким организацијама ће се одржати према сљедећем распореду:
1. Бајинци – Основна школа – 30. март у 10 часова
2. Дуго Поље – Друштвени дом – 30. март у 12 часова
3. Ситнеши – Друштвени дом – 30. март у 12 часова
4. Доња Лепеница – Основна школа – 30. март у 15 часова
5. Горња Лепеница – Друштвени дом – 30. март у 17 часова
6. Пријебљези – Друштвени дом – 30. март у 17 часова
7. Гламочани – Основна школа – 30. март у 19 часова
8. Србац – Дом културе – 31. март у 10 часова
9. Повелич – Основна школа – 31. март у 11 часова
10. Разбој Љевчански – Основна школа – 31. март у 12 часова
11. Ножичко – Дом културе – 31. март у 12 часова
12. Kладари – Друштвени дом – 31. март у 13 часова
13. Kаоци – Друштвени дом – 31. март у 13 часова
14. Стари Мартинац – Основна школа – 31. март у 14 часова
15. Нова Вес – Дом Чешке Бесједе – 31. март у 15 часова
16. Лилић – Друштвени дом – 31. март у 16 часова
17. Kукуље – Основна школа – 31. март у 17 часова
18. Бардача – Основна школа – 31. март у 19 часова
19. Срђевићи – Основна школа – 7. април у 10 часова
20. Ћукали – Друштвени дом – 7. април у 12 часова
21. Kорови – Друштвени дом – 7. април у 16 часова
22. Kобаш – Друштвени дом – 7. април у 18 часова

Comments are closed.