Трупа „Миленијум“ посјетила Народно позориште Републике Српске
3. децембра, 2021.
„Ц.Е.З.А.Р.“ уручио књижице и признања најактивнијим волонтерима
4. децембра, 2021.

Борачка организација обиљежила Међународни дан особа са инвалидитетом

Одбор ратних војних инвалида Борачке организације општине Србац обиљежио је данас на скроман начин Међународни дан особа са инвалидитетом.

Предсједник одбора, Горан Тривунић, поздравио је у спомен соби у Српцу ратне војне инвалиде, пожелио им дуг живот и добро здравље и запалио свијеће за све погинуле и нестале борце Одбрамбено-отадзбинског рата.

“У Kалендар значајних датума као Дан ратних војних инвалида Републике Српске уврштен је 10. септембар и тај дан је и званичан датум за све ратне војне инвалиде Републике Српске, а Борачка организација Србац је од ове године и званично почела са обиљежавањем овог датума јер сви знамо да је 10. септембар и Дан сјећања на страдале на Возући”, рекао је Тривунић и додао да се неће заборавити ни 3. децембар – Међународни дан особа са инвалидитетом.

Обиљежавању данашњег датума присуствовао је и предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан, који је поздравио све ратне војне инвалиде и рекао да Борачка организација и србачки Фонд солидарности настављају са радом и показивањем пажње и бриге за положај ратних војних инвалида.

Он истиче да у наредној години планирају помоћ за више ратних војних инвалида из нижих категорија.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.