Два нова случаја вируса корона у Српцу
8. новембра, 2020.
Уручени кључеви нове куће за шесточлану породицу Врејић из Срђевића
8. новембра, 2020.

Борачка организација обиљежила крсну славу Митровдан

Борачка организација Републике Српске данас обиљежава крсну славу Митровдан а тим поводом и у Српцу је, у складу са епидемиолошком ситуацијом, пригодно обиљежен овај датум.

Руководство Борачке организације Србац присуствовало је прво светој литургији у храму Покрова Пресвете Богородице, а затим је у спомен соби положено цвијеће, запаљене свијеће и одржан парастос за погинуле и умрле борце Војске Републике Српске.

Парастос је служио свештеник Александар Kустурић, након чега је извршено ломљење славског колача.

Поред руководства и чланова Предсједништва Борачке организације Србац, парастосу су присуствовали министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић и делегација општине Србац коју је предводио начелник општине Млађан Драгосављевић.

У пригодном обраћању, предсједник Борачке организације Горан Плотан, честитао је крсну славу свим члановима ове организације и упознао присутне са радом и активностима у протеклом периоду.

Он је изразио захвалност министарки и начелнику на пруженој помоћи у раду и функционисању Борачке организације, првенствено када је у питању финансијска помоћ Фонду солидарности који је у првој години свог постојања постигао запажене резултате.

Честитајући крсну славу, министар финансија Зора Видовић и начелник општине Млађан Драгосављевић похвално су говорили о раду организације, првенствено новоформираног Фонда солидарности, и обећали помоћ и у наредном периоду.

Овогодишње обиљежавање крсне славе протекло је достојанствено, и поред тога што због пандемије вируса корона није организован славски ручак, а поштоване су и друге мјере које је прописао Општински штаб за ванредне ситуације и надлежне републичке институције.

Обиљежавање Митровдана почело је још у петак када су додијељене једнократне новчане помоћи у износу од по 100 KМ за осам чланова Борачке оргванизације општине Србац који имају изражене здравствене и егзистенцијалне проблеме.

 

Comments are closed.