Изложба слика са ликовне колоније „Шибови 2019“ помјерена за сриједу 22. јануар
16. јануара, 2020.
Начелник организовао пријем за привреднике: Порасли приходи и број запослених
17. јануара, 2020.

Утврђен програм Светосавске академије у Српцу 26. јануара

Светосавска академија у Српцу биће одржана у недјељу 26. јануара у Дому културе са почетком у 19 часова а посјетиоце очекује богат културни програм кога брижљиво припрема организациони одбор манифестације на челу са протосинђелом Теофилом, настојатељем манастира Осовица.

Манифестација ће носити назив „На путу светосавља“ и представљаће својеврстан приказ шта то данас јесте и треба да буде светосавље, како се понашати и васпитати дјецу и живјети и радити у светосавском духу.

На сједници одбора договорено је да у умјетничком дијелу програма наступи хор Музичке школе „Владо Милошевић“ из Бањалуке кога чини 25 талентованих и музички образованих полазника. Они ће отпјевати неколико духовних и етно пјесама а публика ће имати прилику да чује и неколико класичних композиција на клавиру што ће овај догађај учинити још више посебним.

У склопу академије посјетиоци ће у холу Дома културе имати прилику да разгледају и изложбу слика са међународне ликовне колоније „Шибови 2019“ која је одржана у Бањалуци, а биће изложено и неколико умјетничких радова на тему светосавља.

Сједници организационог одбора присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је дао пуну подршку овој манифестацији и истакао да ће програм бити веома квалитетан, због чега је позвао грађане да се одазову у што већем броју.

Светосавске свечаности ће бити настављене у недјељу 27. јануара у свим школама србачке општине које обиљежавају овај празник као крсну славу. Тим поводом биће организоване школске приредбе и вјерски обреди уз ломљење славског колача.

На данашњој сједници организационог одбора договорено је да се у наредном периоду значајније повежу све културне, просвјетне и образовне установе у Српцу како би се направио заједнички план обиљежавања важнијих културних манифестација. То подразумијева да ће значајније учешће у програмским активностима узети талентована дјеца из наше општине, у сарадњи са просвјетним радницима, који ће добити довољно времена да припреме квалитетне изведбе за одређене манифестације и тако презентују своје стваралаштво.

У том погледу биће одржан заједнички састанак у згради Општинске управе у другој половини фебруара којем ће присуствовати представници наведених установа, затим начелник општине Млађан Драгосављевић са сарадницима, представници духовног живота из Српца и други актери који ће бити укључени у ова дешавања.

 

Comments are closed.