Аутосједалица за свако дијете у РС
15. септембра, 2021.
Два нова случаја вируса корона у Српцу
16. септембра, 2021.

Борачка организација Србац усвојила извјештај за првих 6 мјесеци 2021. године

Предсједништво БО Србац усвојило извјештајна документа за првих 6 мјесеци 2021. године. Kонстатован добар рад у складу са планом и програмом.
Предсједништво Борачке организације општине Србац одржало је 11. редовну сједницу на којој је највише пажње било посвећено Извјештају о раду Предсједништва за првих 6 мјесеци ове године и приходима и расходима БО општине Србац за исти временски период.
Сједницом је предсједавао предсједник Предсједништва Драган Алексић.
“Kонстатован је добар рад у складу са планом и програмом, како Предсједништва тако и Стручне службе, док је код Извјештаја о приходима и расходима закључено да је финансијско пословање БО рађено у складу са Финансијским планом и позитивним законским прописима, те да је финансирање од стране Буџета општине Србац било редовно” рекао је Алексић
Доста пажње чланови Предсједништва су посветили приједлогу Финансијског плана БО општине Србац за 2022. годину који ће представљати и буџетски захтјев БО према општини Србац. Предсједништво је једногласно усвојило Финансијски план за 2022. годину и упутиће га надлежном општинском ођељењу. “Планирано је да захтјев буде повећан у реалним оквирима и да се повећање првенствено односи на активности Фонда солидарности чије дјеловање оправдава разлог формирања и који добија све већу пажњу и подршку како локалне тако и шире заједнице”, каже Алексић.
У наставку сједнице чланови Предсједништва су донијели одлуку да се упути захтјев Одбору за његовање традиција ослободилачких ратова на подручју општине Србац о уврштавању 10. септембра као Дана РВИ у општински календар обиљежавања значајних датума и јубилеја.
Члан Предсједништва Борачке организације Републике Српске, Душко Митрић присутне је информисао о актуелностима у раду Предсједништва, односно Борачке организације Републике Српске.

Comments are closed.