Српчани освојили три награде на тракторијади у Пољској
22. маја, 2019.
Обиљежен Дан школе у Разбоју
23. маја, 2019.

Стигла помоћ за борачке категорије погођене поплавама

Породице демобилисаних бораца општине Србац – Миле Сивца, Триве Јовичића, Мише и Драгана Јанковића, Невенка и Стојана Панџе, које су оштећене поплавом Врбаса у мају ове године, посјетила је делегација Борачке организације Србац и том приликом уручила им прехрамбене пакете вриједности од по 50 KМ.

,,Овај гест је за демобилисане борце вриједнији од поклон пакета, јер долазак представника Борачке организације, обилазак њихових домаћинстава, лијепа ријеч и осјећај да нису заборављени, пуно значи“, рекао је предсједник Мјесне борачке организације Kукуље Драган Kотур.

У најтежој ситуацији је Миле Сивац који сам живи у контејнеру на комаду земље бившег Пољопривредног предузећа ,,Мотајица“.

За живот зарађујем пружајући услуге комшијама, резањем дрва циркуларом и једина ми је жеља да добијем овај комад земље од неколико дунума и да тако будем свој на своме. У контејнер сам увео воду и струју, подигао сам га на бетонске пањеве и сад се не бојим Врбаса”, каже Миле Сивац (44), један од најмлађих учесника посљедњег рата.

Слика домаћинства у којем живи Миле Сивац дубоко нас је дирнула, па ћемо о овом проблем разговарати на сједницама Борачке организације Србац и о томе упознати руководство општине Србац, у циљу изналажења рјешења за овог младог човјека“, каже предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан.

Осим предсједника Плотана, поплављена домаћинства обишли су чланови најужег руководства србачке Борачке организације: Драган Алексић , Бранко Граховац, Горан Тривунић и Дарко Лајић.

 

 

Comments are closed.