Пандемија није омела Црвени крст у мисији хуманости
29. маја, 2021.
Српчанин Александар Глишић освојио титулу првака Јерменије са екипом Алашкерта
30. маја, 2021.

Бициклистичка трка „Срце Мотајице“ прошла кроз Србац

Општина Србац данас је била пролазна тачка бициклистичке бревет трке “БРМ 200K Срце Мотајице“.

Старт и циљ ове бициклистичке трке је била Бардача, а дужина дионице износила је 205 километара. Учешће је узело 30 бициклиста из цијеле Републике Српске.

Бициклисти су из Бардаче стигли у Србац, одакле су се упутили према манастиру Осовица, затим према Прњавору и Бањи Kулаши, а у повртаку кроз Kришковце и Шешковце стигли до циља, Бардаче.

У организацији трке,  учествовали су Српчани Ранко Давидовић, Живко Савић и Лука Билбија.

„Што се тиче бревета то су дугометражне вожње, догађај у којем учесник бициклиста акценат ставља на његову издржљивост и способност. Нема пратње припадника полиције, већ постоје контролне тачке са временима отварања и затварања кроз које сваки учесник мора проћи у том времену да би бревет био успјешно завршен, јер је то највећа награда за учесника“, рекао је Лука Билбија.

Ранко Давидовић је рекао да воли бициклизам и тај вид рекреације, а привукло га је управо то помјерање граница и тестирање сопствене издржљивости.

„На сваком бревету можете упознати неке нове предјеле које нисте имали прилику видјети јер ако се возите аутом не примјећујете све оно што ћете примјетити са бициклом“, рекао је Давидовић.

Помоћ у организацији трке пружили су Туристичка организација Србац и Општина Србац.

“Овом приликом се захваљујем Општинској управи која је финансијски помогла организацију догађаја. Такође се захваљујем фирми “Дрвопродекс”, Шумској управи Србац и Пекари Сунце”која је обезбиједила пецива за учеснике”, рекао је Давидовић.

 

Comments are closed.