Позив за србачке пољопривреднике који су претрпјели штету од олујног невремена
6. августа, 2020.
Расписан јавни позив за додјелу признања општине Србац
7. августа, 2020.

Бициклистичка трка „Београд – Бања Лука“ пролази кроз Србац 7. септембра

Међународна бициклистичка трка „Београд–Бањалука“, која ће бити одржана у новом термину од 4. до 7. септембра, окупиће више од 250 учесника из 30 земаља а у посљедњем дану трке проћи ће и кроз општину Србац.

Трка је првобитно требала бити одржана у априлу али је одгођена за септембар због пандемије вируса корона.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да се за трку пријавило 34 екипе, док је могуће учешће њих 25, што довољно говори о великој заинтересованости.

„За отказивање трке учесници нису хтјели да чују, а квалитет пријављених екипа никад није био бољи него ове године, што доказује колики значај овај догађај има међу такмичарима из цијелог свијета“, изјавио је Куваља.

Будући да и даље влада сложена епидемиолошка ситуација, ове године највјероватније неће бити одржани пратећи спортски догађаји.

Куваља је напоменуо да ће трка бити одржана уз све препоручене мјере против ширења вируса корона, те да ће такмичари морати да имају негативан тест на вирус корона.

Подршку одржавању трке дали су Министарство породице, омладине и спорта РС и представници општина и градова кроз које бициклисти пролазе.

„Задовољство нам је што ћемо и ове године имати прилику да угостимо бициклистичку елиту из цијелог свијета. У недостатку друштвених дешавања због пандемије, ово ће бити одлична прилика да промовишемо спортске, туристичке и друге потенцијале наше локалне заједнице. Трудићемо се да приликом организације испоштујемо све мјере које нам препоруче надлежне институције, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом „, рекао је начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић.

Трка ће се одвијати у четири етапе. Прва етапа, планирана за 4. септембар, биће вожена од Београда до Бијељине, друга од Бијељине до Власенице, трећа од Брчког до Теслића и четврта од Прњавора до Бањалуке, 7. септембра, када ће бициклисти проћи кроз Србац и Разбој Љевчански.

Више информација о овом догађају биће познато наредних дана након састанка дирекције трке са члановима организационог одбора из Српца.

Comments are closed.