Пет нових случајева вируса корона у Српцу, заражене четири жене и један мушкарац
5. септембра, 2020.
Одржана сједница општинског штаба: Дјецу не слати у школу уколико су укућани у изолацији
7. септембра, 2020.

Бициклистичка трка Београд-Бања Лука пролази кроз центар Српца у понедјељак 7. септембра

Учесници 14. Бициклистичке трке Београд-Бања Лука, која се одржава од 4. до 7. септембра, проћи ће и ове године у посљедњој четвртој етапи трке кроз строги центар Српца.

Долазак бициклиста у Србац очекује се у понедјељак 7. септембра око 13 часова а бициклисти ће магистралним путем из правца Дервенте ући у Србац, затим скренути у улицу Здравка Челара, поред Радио Српца, у правцу зелене пијаце. Потом ће скренути код зграде Центра за социјални рад гдје ће се запутити у строги центар града и наставити свој пут шеталиштем крај зграде Поште па све до главне раскрснице са семафором на магистралном путу Дервента-Србац-Нова Топола.

Свој пут ће наставити кроз Инађол и Повелич па све до Разбоја Љевчанског кроз кога ће возити неколико километара до прикључења пута за Нову Тополу и Лакташе, а затим ка крајњем одредишту у Бањалуци.

И поред много неизвјесности око одржавања и одгађања за септембар због пандемије вируса корона, учешће у овогодишњој трци је узело око стотињак возача из двадесетак земаља.

За првобитни термин у априлу, када је пандемија била готово на врхунцу, било је пријављено 25 тимова, и сви они су остали на листи до прије неколико дана, али је један број екипа отказао због обавезног двоседмичног карантина при повратку из Србије и БиХ које су још у такозваној црвеној зони.

Ипак, на старту се појавило доста квалитетних возача међу којима и шпански проконтинентал тим Kаха рурал, пољски Востер који је прошле године дао укупног побједника, а ту је и други пољски тим Мазовја, те екипе из Чешке, Словачке, Kазахстана, па чак и из УАЕ, Kине и Kамбоџе, као и репрезентације Србије и БиХ.

Побједник јучерашње прве етапе је Хавијер Kањељас Санчез из шпанске екипе Kаха рурал који је на циљ у Бијељину стигао испред Јакуба Kазмарека из пољске Мазовије, те још једног Пољака, Јакуба Муријаса, који наступа за Востер.

Данас је на програму друга етапа од Бијељине до Власенице а с обзиром да је дуга 173 километара и да има три брдска циља добила је статус краљевске. У недјељу ће бициклисти возити од Теслића до Прњавора, док је велико финале у понедјељак када ће караван стартовати у Дервенти, а трку завршити спектакуларним круговима у Бањалуци.

Србац је и ове године један од пролазних циљева трке, што не чуди, јер је прошле године проглашен за најбољи од 18 пролазних циљева и за најбољег домаћина трке, а амбиције су да постане стартно мјесто у једној од наредних трка.

Ове године због пандемије вируса корона неће бити организовани пратећи спортски догађаји, попут Дјечије бициклијаде и културно-забавног програма, а апелује се грађанима који буду поздравили бициклисте да обавезно поштују прописане заштитне мјере од стране надлежних институција.

Подршку у организацији трке финансијски је пружила и Општина Србац. 

 

Comments are closed.