Ловчев музеј Душана Лепира из Српца јединствен у Српској по трофејима и скулптурама
1. фебруара, 2020.
Kонцертом у част преминулог оца прикупили 1900 КМ за дјецу са здравственим тешкоћама
2. фебруара, 2020.

Библиотека учланила преко 400 читалаца током светосавских празника

Народна бибилиотека Србац учланила је преко 400 читалаца у оквиру традиционалне акције која се сваке године организује поводом светосавских празника.

Акција је трајала од 27. до 31. јануара а сви они који су посјетили библиотеку у овом периоду могли су доћи до годишње чланске карте за свега 1 KМ.

Међу највећим бројем учлањених су били ученици основних и средњих школа, а затим пензионера и других грађана.

Директор библиотеке Бранко Савановић каже да њихова установа ове године слави 70 година постојања. Библиотека је основана 1950. године са фондом од 708 књига и звала се Среска библиотека Србац а ове године је прешла 30 хиљада наслова, што је рекордан књижни фонд у историји установе. То је био додатни разлог за промотивна учлањења и награђивање најбољих разреда основне и средње школе у општини Србац.

“Овога пута смо се одлучили да бесплатно учланимо одјељења ученика у подручним школама у Ситнешима и Разбоју“, рекао је Савановић.

Он каже да су прошле године добили нове 642 књиге, од чега један дио куповином а други донацијама. Посебно истиче поклон од преко 250 књига које су добили из Москве.

У жељи да подстакну и друге грађане да читају, у јануару су наградили највјерније читаоце у различитим старосним категоријама, као и породице које редовно посјећују културне манифестације и додијелили им признања.

Према плану и програму рада, библиотека ће у фебруару, поводом празника Сретења, организовати предавање професора Дејана Kарлице из Приједора.

 

Comments are closed.