Српчани у друштву престижних карате мајстора
15. фебруара, 2019.
Србачки воћари стекли нова знања о резидби шљива
16. фебруара, 2019.

Бесплатна обука за дјевојке о покретању властитог бизниса у суботу 23. фебруара у Српцу

Перпетуум мобиле – Институт за развој младих и заједнице Бања Лука организује у суботу 23. фебруара обуку за дјевојке из Српца о покретању властитог бизниса. Обука ће се организовати у просторијама Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” од 15 часова а учешће је бесплатно.

Број мјеста је ограничен а пријаве се могу извршити путем e-mail адресе perpetuum.mobilebl@gmail.com до петка 22. фебруара до 12 часова.

Обука је намијењена дјевојкама из Српца и околних мјеста које ће имати прилику да стекну теоријска и практична знања о успјешном покретању властитог бизниса, креирања бизнис план, те на који начин превазићи проблеме и изазове са којима се младе предузетнице често сусрећу.

“Анализом тренутне ситуације у нашој земљи дошли смо до закључка да је један од кључних проблема младих висока стопа незапослености. Узимајући у обзир тежње и потребе грађана у БиХ, предузетништво је идентификовано као ефикасан инструмент борбе против незапослености. Kроз промоцију предузетништва, наш циљ је да инспиришемо младе жене да саме буду иницијатори промјена, те да започну сопствени бизнис. Фокусирајући се на жене предузетнике, и оне које то желе постати, желимо допринијети борби за равноправност полова”, рекао је о пројекту Драган Адамовић, пројектни координатор у Институту Перпетуум мобиле.

Програм ће водити Маја Миљевић и представници Института Перпетуум мобиле. Маја Миљевић је предузетница и покретачица концепта „Здрава Логика“ и директорица „Спарк“ пословног парка у Мостару. Ова страствена заљубљеница у природу, свој највећи акценат кроз рад ставља на развој погодног пословног екосистема за младе у Босни и Херцеговини из области ИТ-а и пољопривреде.

Пројекат „Enterpreneur to be“ реализује Институт „Перпетуум мобиле“ из Бањалуке, а уз подршку амбасаде Француске у БиХ.

 

Comments are closed.