Покренуто такмичење за основце и средњошколце на тему сигурности на интернету
10. марта, 2020.
Огревно дрво за борачке категорије на одгођено плаћање
10. марта, 2020.

Бесплатан технички преглед трактора омогућен и у општини Србац

До краја марта у цијелој Републици Српској трајаће превентивна кампања „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом” у склопу које ће сви власници трактора моћи извршити техничку контролу трактора без накнаде.

Kампања има за циљ да укаже возачима на најчешће узроке настанка саобраћајних незгода са учешћем трактора и значај досљедног поштовања прописа а реализују је Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Стручна институција техничких прегледа возила и Ауто-мото савез РС.

Бесплатан преглед трактора ће се вршити у 32 станице за техничке прегледе широм Републике Српске, а у општини Србац технички преглед је омогућен у фирми “ВС Трејд” у Повеличу.

Трактори су возила која су својим конструктивним и другим елементима намијењена за рад и у малој мјери су прилагођенa условима пута са савременим коловозним застором, те самим тим возачи трактора спадају у ризичну категорију учесника у саобраћају и неопходно им је посветити посебну пажњу.

У Републици Српској је у посљедњих пет година смртно страдало 13 возача трактора и радних машина, а оно што је битно напоменути јесте то да поред возача трактора, често настрадају и путници који се превозе у њима, као и возачи и путници возила која учествују у незгоди са трактором.

Comments are closed.