Одали почаст погинулим борцима из Пријебљега, Срђевића, Малих Ситнеша и Нове Веси
23. септембра, 2019.
Народна библиотека Србац организује промоцију Винских сонета уз дегустацију вина
24. септембра, 2019.

Бели анђео угостио преко стотину фолклораша из Републике Српске и Србије

Пета смотра фолклора, у организацији Српског културно-умјетничког друштва ,,Бели анђео“, одржана је у суботу 21. септембра у Српцу.

Прије почетка концерта, организован је дефиле свих учесника кроз центар града, након чега је испред зграде Општинске управе одиграно заједничко коло.

Kонцерт у Дому културе је отворен наступом домаћина, који је извео нову кореграфију ,,Игре из Босилеградског крајишта“, а затим су се низали наступи бројних учесника смотре из Српске и Србије.

Међу учесницима су били и УKУД ,,Живадин Јанковић-Kум“ Ново Ланиште код Јагодине, KУД ,,Мали Зворник“ из Малог Зворника, KУД ,,Ђура Јакшић“ Српска Црња, KУД ,,Азбуковица“ Љубовија, KУД ,,Поткозарје“ Поткозарје, АНИП,,Младост“ Залужани, СKУД ,,Ражљево“ из Ражљева код Брчког и Удружење грађана ,,Ц.Е.З.А.Р.“ Србац.

Поздравне ријечи учесницима смотре упутила је члан управног одбора Белог анђела, Мара Цвијановић Делевић, а међу гостима концерта је био и начелник општине Млађан Драгосављевић.

Секретар СKУД “Бели анђео”, Жељка Мрђа, рекла је да је смотра успјешно одржана пету годину заредом и додала да су презадовољни како је све протекло, а нарочито су задовољни одзивом учесника.

“Ово је доказ да се пријатељства стечена на оваквим скуповима његују и проширују, а ми ћемо се потрудити да и сљедеће године угостимо врхунске фолклораше, те да као домаћини будемо још бољи“, каже секретар СKУД “Бели анђео” Србац, Жељка Мрђа.

За учеснике смотре организована је посјета манастиру Осовица а након концерта приређено је дружење у ресторану Динамик у Повеличу.

 

 

Comments are closed.