Расписан јавни позив за новчане подстицаје за запошљавање на подручју општине Србац
8. августа, 2019.
Позив за пољопривреднике: Презентација EU4Business пројекта у сриједу 14. августа у Градишци
9. августа, 2019.

Бардача домаћин првог блобинг такмичења у Републици Српској у суботу 24. августа

До сада невиђен спектакл очекује нас у суботу 24. августа у спортско-рекреационом центру на Бардачи у организацији Омладинског савјета Србац.

По први пут на овим просторима биће организовано такмичење у скоковима са ваздушног јастука, такозваног блобинга (blobbinga), који је врло атрактиван у свијету, а Бардача и Србац имају ту привилегију да буду први организатори оваквог догађаја у Републици Српској.

Први „Bardača Blobbing 2019“ састојаће се од цјелодневног програма и низа других такмичења која почињу већ од 10 часова када ће бити организовано такмичење у пецању рибе удицом на пловак за узраст до 14 година.

У 12 часова је планирана трка на душецима за старије од 14 година а од 13 часова на распореду је дјечија штафета у којој ће моћи учествовати екипа са највише четири учесника. Старосна граница у дјечијој штафети није одређена с тим да укупан збир година сва четири учесника не смије прећи 40 година старости.

Од 14 до 15 часова учесници заинтересовани за такмичење у блобингу имаће прилику да испробају пробне скокове а у истом периоду ће бити вршене пријаве екипа.

Централни дио догађаја планиран је у 15 часова када ће се екипе такмичити у атрактивним скоковима и забавном одбацивању у ваздух.

За оне којима је она дисциплина још увијек непознаница, рећи ћемо да блоб представља јастук димензија 10×4 метра који је испуњен ваздухом, а блобинг је активност на води у којој један учесник сједи на једном крају тог ваздушног јастука, а затим се одбацује у воду након што друга два учесника скоче на ваздушни јастук са платформе.

Скокови ће се изводити у екипама од по три особе, а свака екипа имаће право да изведе по два скока.

Три екипе које према оцјенама стручног жирија успију извести најатрактивније скокове, освојиће вриједне награде. Међу члановима жирија биће и неколико јавних личности са простора бањалучке регије.

У блобингу ће право учешћа имати само пунољетна лица.

Пријаве за сва четири такмичења тог дана моћи ће се извршити непосредно пред почетак такмичења па се позивају родитељи са својим малишанима, дјеца, омладина и други грађани Српца и околних општина да дођу на овај спектакл јер је врхунска забава загарантована за све узрасте.

Омладински савјет Србац за све ученике и посјетиоце обезбиједио је бесплатну храну и пиће. Улаз на спортско-рекреациони центар биће слободан а пријаве за такмичења су такође бесплатне.

За све четири такмичарске дисциплине обезбјеђене су награде.

Иако ће сви садржаји тог дана бити бесплатни, посјетиоци ће имати прилику да оставе хуманитарни прилог за лијечење наше суграђанке, 36-огодишње Сњежане Попадић Реповић, мајке малољетног дјетета, која болује од карцинома.

Организатор догађаја је приредио и музички програм у којем ће учествовати Ансамбл народних игара „Лијевче“ и KУД „Ђердан“. У вечерњим часовима, по завршетку догађаја, планирано је заједничко дружење уз музику за све учеснике такмичења и посјетиоце. За оне који одлуче да остану на вечерњем дружењу, домаћин је припремио изненађење које ће сасвим сигурно на импресиван начин затворити први „Bardača Blobbing 2019“.

Генерални покровитељ манифестације је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Дођите на цјелодневно дружење на Бардачу и заједно са нама испишите странице историје овог догађаја који има намјеру да прерасте у традицију!

У сљедећем видеу погледајте како изгледа једно од блобинг такмичења кликом на овај линк. 

 

Comments are closed.