Удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ најбољи организатор волонтирања у Републици Српској
6. децембра, 2019.
Волонтерке србачког Црвеног крста друге на регионалном такмичењу „Мисли мине”
8. децембра, 2019.

„Бањалучки вез“ пјевао за обољелог дјечака из Разбоја

Ансамбл „Бањалучки вез“ синоћ је пред малобројном публиком у Дому културе у Српцу приредио музичко вече за памћење.

Kонцерт је био хуманитарног карактера јер су се прикупљали новчани прилози за лијечење обољелог дјечака Kристијана Тадића из Разбоја, који има четири мјесеца и већ је до сада имао двије операције и предстоји му тешка борба за живот.

Наступ бањалучких умјетника реализован је у организацији Центра за културу и спорт Србац, Општине Србац и Црвеног крста. Гост вечери био је бенд „Другари“ из Српца.

,,Иако сала није била пуна, пуно нам је срце, јер смо дошли помоћи малом Kристијану”, рекао је познати метеоролог Небојша Kуштриновић, који је такође члан Бањалучког веза.

Потпредсједник ансамбла Данило Поњарац рекао је да су они који нису били у Дому културе, пропустили врхунски концерт и додао да је најважније да се на овај начин покренула акција за помоћ малом Kристијану.

Чланица Бањалучког веза је и Српчанка Нада Плотан, која је посебно емотивно говорила о одзиву публике, позвавши ју да изађе из својих кућа и станова и покаже колико су солидарни са неким људима којима је у овом тренутку потребна помоћ.

Директорица Центра за културу и спорт, Сања Јејинић, након концерта, захвалила је свим учесницима и публици која се одазвала и додала да ће износ новца од 416 KМ који је прикупљен бити уручен породици малог Kристијана, а сви они који желе помоћи могу се обратити у Општинску организацију Црвеног крста Србац.

 

Comments are closed.