Пројекција документарног филма о Дражи Михаиловићу у сриједу 13. новембра у Српцу
29. октобра, 2019.
Обавјештење о потреби измирења обавеза за комуналне накнаде
31. октобра, 2019.

Бањалучки ПМФ уручио донацију за удружење „Ц.Е.З.А.Р.“

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца добило је ових дана вриједне поклоне од Природно–математичког факултета Универзитета у Бања Луци који су намијењени за нову активност овог удружења – „Малац хемичарац“.

Ради се о лабораторијском прибору и микроскопу који ће бити од користи за нове радионице Цезара које имају задатак да покрену истраживачки дух код дјеце и одведу их у свијет науке.

Извршни директор удружења, Тања Шњегота, упутила је велику захвалност ПМФ-у који је препознао њихов рад, као и значај одржавања оваквих активности.

“Овај поклон нам много значи, будући да сада имамо могућност да опремимо малу лабораторију за наше чланове и тако их упознамо не само са свијетом хемије, него и са свим другим природним наукама. Значајно је и то што полазници ових радионица уче и многе практичне ствари, које ће им значити у будућности, а надамо се и да ћемо их заинтересовати за самостално бављење науком”, рекла је Шњегота.

„Малац хемичарац“ је активност које је покренута почетком октобра у србачком удружењу, а са полазницима ради магистар фармације, Валентина Угрен. Већ је формирана група полазника који похађају ову активност, али још увијек се врши упис нових чланова, различитог узраста.

 

Comments are closed.